DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > MODA > Modni dodatki
Foto: galant.si

Foto: galant.si

Torbice


Roko na srce. Ženske so v večini primerov nore na torbice. K izbrani obleki, lepim čevljem, ustreznemu nakitu, enostavno pač sodi tudi izbrana torbica. In torbica že dolgo ni več le sredstvo, v katerem se okoli prenašajo potrebni predmeti. Velikokrat je še pomembneje, da ženska preko izbire prave torbice skuša izraziti tudi svojo osebnost, individualnost in izbranost, kar sicer izraža z izbiro svojega načina oblačenja, obnašanja in s celotno zunanjo podobe, katere pomemben del je zagotovo tudi torbica – nepogrešljivi del vsake samostojne ženske.

Kot sicer vedno znova ponavljajo ženskam njihovi spremljevalci, vanje resda »uspejo stlačiti« vse mogoče. Toda ko pa je toliko stvari, ki jih ženska enostavno potrebuje ob sebi. In s torbico, ki ji pristoji, se poda k njeni zunanji podobi ter prispeva k temu, da je stilsko skladna in urejena, se pač enostavno dobro počuti. To pa je najpomembneje. Poleg tega ima pri sebi vse tisto, kar potrebuje, ter tu in tam morda tudi kaj takšnega, kar lahko pride ob priliki pač prav.

A ženske vendarle velikokrat ne vedo, da ni vse zgolj v velikosti, barvi in modni izbiri, ki se poda k našemu celostnemu stylingu. Baje lahko primerna torbica pomaga tudi k temu, da ste videti vitkejše. Tako bi bilo dobro včasih upoštevati tudi obliko torbice glede na našo postavo. Nižjim ženskam so na kožo bolj pisane podolgovate torbice, za visoke in vitke, pa je primernejša okrogla in majhna torbica. A vsakem primeru z velikostjo torbice ne pretiravajte, saj se lahko prevelika torbica vaše telo še optično pomanjša.

Če ne želite, da vam torbica optično poveča vaše boke, se raje odločajte za velikost in dolžino torbice, ki vam bo segala nekje do sredine trupa. Tako bo vaša torbica raje pritegnila poglede na vaš pas.

Trendi torbic se nekako nagibljejo v smer večje prostornine z raznimi majhnimi predalčki in kotički, kamor lahko varno shranimo ličila in druge majhne zadevice, brez katerih se na svojih poteh pač ne znajdemo najbolje. Velike torbice so priročne z vidika velikega potenciala shranjevanja potrebnih in manj potrebnih stvari, res pa je, da se v nujnih situacijah, ko bi si srčno želele iskano stvar najti nemudoma, velika prostornina prej izkaže za slabost, kot pa prednost, saj se moramo kar truditi, da kdaj pa kdaj ne izgubimo živcev, ko zadeve, za katero vemo, da jo imamo s seboj, preprosto v kopici drugih stvari enostavno ne najdemo.


Thursday 24. December 2009

Povezave: