DOMOV >KULINARIKA > RECEPTI > Testenine

Testeninski rezanci s česnovo omako


Sestavine (4 osebe):
500 g testeninskih rezancev
3 stroki česna
2 šopka peteršilja
100 g masla
5 čajnih žličk parmezana
sol
poper

Čas priprave: 15 minut.
Čas kuhanja: 5–10 minut.

Priprava:
Česen olupimo in operemo peteršilj, nato vse skupaj drobno sesekljamo. Pol masla na zmernem ognju razpustimo, dodamo česen in peteršilj in rahlo dušimo. Testenine v soljeni vodi skuhamo al dente (da niso razkuhani). Od testenim vzamemo skodelico vode za omako. Testenine odcedimo. K česnu in peteršilju dodamo parmezan in toliko vode od testenin, da nastane omaka. Omaki dodamo testenine, maslo; samo še solimo, popramo in že lahko postrežemo.


četrtek 24. december 2009

Povezave: