DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > AVTOMOBILIZEM

Tečaj varne vožnje z AMZS


Na cesti preživimo vedno več časa, zato je tudi verjetnost, da se lahko večkrat znajdemo v nevarni situaciji, večja. Res je, da so vozila vsako leto boljša in varnejša, kako pa znajo to izkoristiti njihovi vozniki s svojimi reakcijami in veščinami? Na tečaju varne vožnje AMZS vam poleg teoretičnih odgovorov tudi praktično pokažemo kako reagirati v različnih situacijah z vašim vozilom.

Tečaji varne vožnje za avtomobiliste predstavljajo priložnost, da se osveščenost voznikov obogati na zabaven, adrenalinski ter preventiven način in obenem dopolnjujejo znanja, ki jih ne moremo pridobiti v avtošolah in so zato še toliko bolj pomembni za vse voznike. Tečaji varne vožnje se situacijsko najbolj približajo tistim dogodkom in posledicam, ki se najpogosteje pripetijo na cesti v različnih pogojih in razmerah vožnje.

In kdo pravzaprav je ta plemeniti gospod? Šlo naj bi za popotnika, rojenega na območju današnje Madžarske, ki je po služenju rimski vojski iz razloga vizije Kristusa odšel služiti škofu v Nemčijo. Kasneje je bil tudi izvoljen za škofa v Toursu. Prepotoval je kar precejšen del Evrope, ustanavljal prve samostane in podeželske cerkve. Dan, ki ga danes povezujemo z Martinom in vinom je dan, ko je bil leta 397 Sv. Martin pokopan v Toursu.

Po smrti je bil razglašen za svetnika. Znana je legenda o tem, da se je v časih, ko je bil še med vojaki, usmilil nekega berača, pri čemer mu je podaril del svojega plašča. Ta motiv je pogost prikaz Sv. Martina na cerkvenih freskah ali drugih obeležjih. Več informacij o Sv. Martinu iz Toursa lahko najdete tudi na spletnih straneh Kulturnega društva Poslanstvo sv. Martina www.svetimartintourski.si.

Dandanes so praznovanja goda Sv. Martina široko organizirana širom Slovenije z raznoraznimi prireditvami. Ljudje izkoristijo priložnost za zabavo ter Martinovanja prirejajo tudi že ob t. i. Martinovi soboti - gre za soboto pred 11. novembrom. Ljudje se tako poveselijo ob kapljici novega, mladega vina.

Kako do AMZS-ovega centra varne vožnje v Vranskem?

iz smeri Ljubljane (54 km):
Avtocesto zapustite na izvozu Vransko in skrenite desno za smer Žalec. Čez pribl. 200 m v krožišču zavijete desno in nato nadaljujete pot naravnost še 500 m.

iz smeri Celja (25 km):
Avtocesto zapustite na izvozu Vransko in skrenite levo za smer Žalec. Čez pribl. 300 m v krožišču zavijete desno in nato nadaljujete pot naravnost še 500 m.


Če želite več informacij o samem poteku tečaja obiščite www.amzs.si.


Monday 02. November 2009

Povezave: