DOMOV >ZDRAVJE > PREVENTIVA

Talaso Strunjan


Strunjan je s svojo zatišno obmorsko lego, z milim podnebjem in s solinskim zalivom, s položajem tik ob morju in v samem zaščitenem krajinskem parku zelena oaza slovenske obale.

Klimatsko zdravilišče
Kraj naravnih posebnosti in morske blagodejnosti je priznano klimatsko zdravilišče in talasoterapevtski center. Tu zdravje in dobro počutje najdejo gostje vseh starosti, ki iščejo mir v naravi, še posebej pa ljudje s pljučnimi in revmatskimi obolenji ter ljudje po poškodbah in operativnih posegih na gibalnem aparatu. Ekipa specialistov, sodobna diagnostika in naravne danosti so temelj učinkovitih rehabilitacij ter odlične preventive. Obravnava gostov in pacientov je zelo osebna in individualna. V zdravilišču je organizirana dežurna zdravstvena služba.

Sprostitev in raziskovanje
Razloženo obalno naselje s tradicijami sadjarstva in vinogradništva, solinarstva in pridelovanja zgodnjih vrtnin je s svojimi zdraviliškimi zmogljivostmi odlična izbira za iskalce sprostitve v naravi, s svojo lego nedaleč od Pirana in Portoroža ter slikovitih istrskih vasi in s svojo povezanostjo z morskimi potmi, ki lahko vodijo do Trsta in Benetk, pa je tudi izjemno izhodišče za radovedneže, ki na počitnicah ali v času zdravljenja radi izkusijo in spoznajo še marsikaj novega!

Talaso Strunjan je s svojimi naravnimi dejavniki in centrom zdravja posebej primeren za zdravljenje in izboljšanje počutja pri boleznih dihal in gibalnega sistema ter stanjih po poškodbah in operativnih posegih na gibalnem aparatu.

Pljučne bolezni
•    bronhialna astma,
•    kronična obstruktivna pljučna obolenja, pljučni emfizem,
•    stanja po poškodbah in operativnih posegih na prsnem košu in pljučih,
•    kronična vnetja sluznice zgornjih dihalnih poti.

Revmatske bolezni
•    degenerativne revmatske bolezni sklepov in hrbtenice (kot konzervativno zdravljenje ali kot postoperativna rehabilitacija po vstavljanju endoproteze zaradi degenerativnih sprememb na sklepih ali po operaciji discus herniae),
•    izvensklepni revmatizem (v akutni fazi ali kontrakture po izvensklepnih procesih),
•    psoriazni artritis,
•    stanja po poškodbah in operativnih posegih na lokomotornem aparatu: stanja po imobilizaciji zaradi poškodbe, stanja po operativnih posegih zaradi poškodbe,
•    dermatogene, tendogene in miogene kontrakture kot posledice poškodb mehkih tkiv.

Bazeni z morsko vodo
Zunanji bazen je odprt od sredine aprila do oktobra, temperatura vode je od 26 do 28 oC. Notranji bazen (11 m x 25 m) se polni z morsko vodo, ki je ogrevana na 32 oC. Tu so še masažni, en otroški bazen. Ob bazenih se nahajajo savne narejene iz istrskega kamna!

Plaža z modro zastavo
Plaža v neposredni bližini hotelov se že več kot desetletje ponaša s priznanjem Modra zastava, ki dokazuje ekološko neoporečnost kopališča. Na plaži so tudi otroška igrala, poleti tu deluje otroški klub.


Talaso Strunjan
Strunjan 148
6323 Strunjan
T: +386 5 67 64 100
F: +386 5 67 82 036
E-mail: strunjan@terme-krka.si


Wednesday 21. November 2012

Povezave: