DOMOV >PROSTI ČAS > IZLETI IN POTOVANJA > Po svetu

Slovenec s kolesom okoli sveta


Ime mu je Simon Eržen, rojen leta 1976 v Mariboru. Po izobrazbi magister strojništva, specialist za napredne avtomobilske aplikacije, drugače pa kolesar že od malih nog, ko mu je sestra želela pokazati kako se kolesari in mu je zvezala noge na pedale. :-) Kasneje ga je kot devetletnega mulca pritegnila takrat nova zvrst kolesarjenja pri nas v Sloveniji (takrat še v Jugoslaviji), imenovano BMX in tako se je začela njegova tekmovalna kolesarska kariera.

Čeprav je bilo v teh letih tudi nekaj poškodb, tudi zaradi katerih se je kasneje posvetil študiju, je znano, da kolesarsko srce nikoli ne neha biti in tudi njemu ni. Tako je sprejel odločitev narediti drznejši, večji in osupljivejši korak naprej – S KOLESOM PREKOLESARITI CEL SVET. Sporočilo projekta »S kolesom okoli sveta« je »Iti preko vseh meja«. Globlji pomen tega je, da je za sanje v življenju velikokrat treba iti preko vseh meja in tvegati prav vse, da se uresničijo in da postaneš svobodnejši. Ker si to upa, jih bo uresničil. In še več, le-te bo uresničil tudi posameznikom, ljudem, vam vsem, ki si želite potovati in raziskovati nove kraje, pa iz kakršnihkoli razlogov to ne uspete, ne zmorete ali vam ni usojeno. Na svoji poti bo obiskoval in raziskoval atraktivne točke, ki jih boste izbirali vi in vam jih približal v takšni ali drugačni obliki. Zato mu napišite vaše želje in postale bodo njegov izziv.
 
Pot v dolžini 100.000 km je pričel 16. novembra 2008 z ekspedicijo po Novi Zelandiji . V naslednjih letih sledijo še manjše in večje odprave, vse dokler pot ne bo v celoti zaključena. Potekala bo po cestah, hribih in dolinah, puščavah in močvirjih, snegu, ledu, soncu, dežju in vetru čez vseh 5 celin oziroma približno 80 držav. Na poti bo sam, s kolesom in nekaj kilogrami prtljage. Pripravljen je na vse, kar mu bo na tem planetu prišlo naproti.

Poglejte si fotografije s prve ekspedicije na www.bikingtheglobe.net.


Thursday 24. December 2009

Povezave: