DOMOV >ZDRAVJE > PREVENTIVA

Skrivnostna moč laških termalnih vrelcev


Skrivnostno moč laških termalnih vrelcev so poznali že stari Rimljani. V srednjem veku so vrelce poleg domačinov uporabljali tudi srednjeveški misionarji, leta 1854 pa je v Laškem zraslo prvo termalno kopališče, ki je nosilo ime habsburškega cesarja Franca Jožefa I. Od takrat do danes je termalna voda iz Laškega številnim ljudem pomagala ponovno vzpostaviti zdravje in ohraniti dobro počutje.

MEDICINSKA REHABILITACIJA
Termalno vodo v družbi Thermana Laško uporabljajo kot naravni zdravilni dejavnik pri medicinski rehabilitaciji, gostje lahko v njej zaplavajo v Termalnem Centru Wellness Park Laško ali v zunanjem in notranjem termalnem bazenu Zdravilišča Laško. Lahko pa se sprostijo v termalnih kopelih.

Naravni zdravilni dejavnik – termalni vrelec vsebuje primerne količine kalcija, magnezija, natrija … ter s svojo blagodejno toploto blaži bolečino in omogoča lažje gibanje. Zdravilno delovanje termalnega vrelca je skozi dolgoletne izkušnje dokazano predvsem pri blago zvišanem krvnem pritisku, kroničnih vnetjih sklepov in hrbtenice, ter težjih okvarah in prizadetosti gibal. Učenje hoje v vodi, Kneippov bazen z rečnim prodovcem, masaže s podvodnim curkom, biserne kopeli, ohlajevalne in kopeli v Hubbardovi kadi so sestavni del zdravilnih postopkov s termalno vodo.

Da potrdijo blagodejnost njihove termalne vode, ki se potrjuje skozi dolgoletne izkušnje pri zdravljenju in ohranjanju dobrega počutja, so se odločili za dodatne raziskave.

Tako je njihova termalna voda v sodelovanju z Inštitutom BION prestala temeljito kemično analizo in številne druge analize, ki potrjujejo njene pozitivne biološke učinke. Osnovni namen raziskav je bil ugotoviti biološke učinke laške termalne vode, predvsem v smislu v vodo vtisnjenega subtilnega polja,
oziroma kot temu pravimo, biopolja. Vzporedno se je izvedla temeljita kemična analiza, ki jo je opravil Activation Laboratories (www.actlabs.com) s sedežem v Kanadi. Po metodi dr. Masara Emota so na Inštitutu Bion fotografirali tudi vodne kristale laške termalne vode.

KAKOVOSTNO BIOPOLJE VODE
Prve raziskave, opravljene na Inštitutu Bion, so pokazale, da ima laška termalna voda zelo kakovostno biopolje in s tem nedvomno pozitivno vpliva na biopolje organizmov, kar je pomembno tako pri rekonvalescenci kot pri regeneraciji in zdravljenju. Pozitivnost subtilnega polja vode Laško kažejo tudi stabilni in lepo oblikovani kristali, ki so jih v skladu z metodologijo svetovno znanega raziskovalca vodnih kristalov in spomina vode, dr. Masara Emota, naredili in fotografirali na Inštitutu Bion. Po njegovi interpretativni metodologiji lahko zaključimo, da ima voda v Laškem fino, bogato in spodbujevalno energijo. Hkrati lahko prispeva k ravnovesju med duševnostjo in telesom.

Je biološko bogata, kar pomeni, da omogoča organizmu, da si po eni strani iz vode vzame informacijo urejenosti in jo uporabi tam, kjer jo potrebuje, ter da si po drugi strani vzame informacijo sveže, dinamične, prenavljajoče sile in jo uporabi tam, kjer potrebuje novo moč.
Kristal laške termalne vode jasno kaže na to, da ima laška termalna voda vzpodbujevalno energijo.

»Zdravilišče Laško je bilo prvo v Sloveniji, ki je svojo vodo analiziralo z najnovejšimi metodami raziskovanja subtilnega polja. Najbolje pozna svojo vodo. Svojim uporabnikom omogoča nekaj več in v trendu živeti bolj polno in zdravo življenje. To lahko s ponosom zagovarja.« pravi Branka Lovrečič, direktorica Inštituta Bion.
Povzeto po poročilih inštituta Bion o raziskavah laške termalne vode.

ZDRAVILIŠKA OSKRBA
Okrevate po prestani bolezni ali poškodbi?
Ste v stiski in potrebujete strokovno pomoč pri negi in oskrbi zase oziroma za svojca?

Negovalni oddelek Zdravilišča Laško ima dolgoletno tradicijo in je namenjen gostom, ki potrebujejo zdravstveno nego in pomoč pri vsakodnevnih aktivnostih. Neprekinjeno 24 urno zdravstveno nego in oskrbo zagotavlja strokovno usposobljen tim.

Sobe so nadstandardno urejene, klimatizirane, opremljene z mehaniziranimi posteljami prilagojenimi gibalno oviranim osebam. Gostje lahko obedujejo v hotelski restavraciji ali na oddelku, kjer osebje naroča dietne obroke, pomaga pri izbiri hrane in pri hranjenju.

Obolenja, ki jih zdravijo:
- stanja po poškodbah in operacijah gibalnega sistema s funkcionalnimi izpadi;
- degenerativni sklepni in izven-sklepni revmatizem, posebej obolenja hrbtenice;
- mišična in nevrološka obolenja ter stanja po možganski kapi;
- cirkularne motnje;
- ginekološka obolenja in drugo.

Program zdraviliške oskrbe zajema:
Namestitev v dvoposteljni sobi na negovalnem oddelku ZL, pregled zdravnika splošne medicine ob sprejemu, individualno prilagojena zdravstvena nega, polni penzion z možnostjo dietne prehrane, 2x tedensko skupinske oz. individualna animacije in delavnice, 1x dnevno kopanje v bazenu oz. Hubbard kopel (po oceni zdravnika).

Obilo razlogov torej za obisk družbe Thermana v Laškem.

Kontakt:
Thermana d.d.
Zdraviliška cesta 6
3270 Laško
www.thermana.si
info@thermana.si


torek 02. avgust 2011

Povezave: