DOMOV >ZDRAVJE > PIJAČE IN NAPITKI
Foto: www.wikipedia.org

Foto: www.wikipedia.org

Skodelica čaja


Ste eden tistih, ki prednost pred kavo dajete čaju ter o dnevu brez čaja niti ne razmišljate? Naj vam razkrijemo kakšno zanimivost, ki je morda še niste poznali.

Čeprav ste morebiti strastni ljubitelj kave, ponudite kdaj kakšno možnost več tudi čajem. Naj vas očarajo. Veliko vrst jih je.

Ujemite zdravje v skodelico odličnega čaja. Če vam ni všeč črni čaj, poskusite zelenega. Če vam je okus preveč intenziven, si pripravite blažjega.

Čaj enostavno prelijte, a pustite lističe čaja v njem manj časa. Poskusite na začetku zgolj s 30 sekundami oz. tja do minute. Čas preliva enostavno prilagodite navodilom ter ga glede na želeno intenzivnost skrajšajte ali podaljšajte, pri tem pa ne pretiravajte.

Intenzivnosti čaja ne dosežemo toliko s količino dodanega čaja, kot predvsem z dolžino preliva, ki je bistven pri okusu in vplivu čaja, ki ga želimo doseči.

Skodelica zelenega ali črnega čaja za dobro jutro vas bo prebudila in poživila. Ob še posebno napornih jutrih lahko preliv čaja naredimo močnejši, tako da ga prepusto pustimo malce dlje stati. Čaj, ki si ga pripravljate za sprostitev, naj bo milejši.


Monday 09. January 2017

Povezave: