DOMOV >AKTUALNO

Sejem Narava in zdravje


Narava – zdravje temelji na dolgoročnih trendih povečevanja ekološke zavednosti in pomembnosti zdravega načina življenja. Celoten projekt, ki obsega razstavo in strokovni del, želi prikazati raznolikost in celovitost narave, ki danes vpliva na vsakdan naše celotne družbe (posameznikov in podjetij). Prav zaradi zanimive in aktualne teme pričakujemo, da bo prireditev v štirih dneh obiskalo več kot 25 000 obiskovalcev, ki po naših analizah ne pridejo samo na ogled, ampak se aktivno informirajo o predstavljenih vsebinah.

Letošnja že 41. sejemska prireditev Narava – zdravje, bo potekala od 7. do 10. oktobra pod geslom Pozdravimo jutri!

Prireditev je sestavljena iz več tematsko zaokroženih sklopov, ki za obiskovalca obdelujejo več načinov zdravega življenja in sožitja z naravo, razstavljavcem pa omogočajo, da se ciljano predstavijo najbolj potencialnim obiskovalcem:

Prehrana
V sklopu PREHRANA želimo odgovoriti  na vprašanja, kot so: Ali jeste, da živite ali je ravno obratno, torej živite, da jeste? Kolikokrat ste se sploh vprašali, kaj daste v usta? Vam je vseeno, ali ste na hrano, ki jo kupite, še kako pozorni?

Na vsa ta vprašanja boste dobili odgovor pri ponudnikih, ki pridelujejo hrano sonaravno  
(ekološka, integrirana  pridelava).

Wellness in gibanje
V sklopu WELLNESS IN GIBANJE bo poleg opreme in pripomočkov za boljše počutje ter proizvodov, kjer je poudarjena ergonomija, predstavljena tudi ponudba wellnessa.

Člani združenja slovenskih naravnih zdravilišč bodo tako obiskovalcem predstavili svojo ponudbo (wellnes in zdravstveno), vzporedno pa bo potekala tudi dvodnevna mednarodna poslovna borza slovenskih naravnih zdravilišč

Ekodom
Prek 50 razstavljavcev bo v 1600 m² velikem parku na podlagi poučnih eksponatov bodo prikazane različne možnosti postavitve lesene konstrukcije hiše. Sledil bo prikaz, kako lahko hišo izoliramo z naravno izolacijo (konopljo, lesnimi vlakni, bombažem, volno ipd.), mu dodamo naravne omete, pokrijemo z naravno strešno kritino, položimo naravni kamen, pobarvamo z barvami, izdelanih iz naravnih sestavin. Nato bodo predstavljeni še naravni izdelki za opremo tako notranjosti doma kot tudi trajnostni izdelki iz naravnega materiala za ureditev vrta (protihrupne ograje, vrtne enote, vrtno pohištvo ipd.).

Okolje
V sklopu OKOLJE želimo predstaviti Slovenijo kot državo z izjemno raznoliko krajino, pestro rastlinsko in živalsko raznovrstnostjo in predvsem z ljudmi, ki so v stalnem odnosu z naravo že zdavnaj prišli do temeljnega spoznanja in zavedanja neizogibne soodvisnosti človeka in narave.

Ta zavest je tudi podlaga za zgodovinsko tradicionalno gospodarjenje z naravnimi viri in se odraža tudi v politiki države v smeri čimbolj učinkovitega trajnostno naravnanega razvoja.
V številne aktivnosti za ohranjanje biotske raznovrstnosti in krajinske pestrosti se dejavno vključuje tudi mreža nacionalnih, regijskih parkov, itd.

Vrata prireditve tudi letos odpiraJo z alternativno vstopnino, tj. zbiranjem odsluženih mobilnikov in knjig, ki ste jih nemara doma že „prerasli”.


Tuesday 05. October 2010

Povezave: