DOMOV >KULINARIKA > RECEPTI > Kruh

Sadni kruh


Za sadno maso:
600 g svežih jabolk
125 g suhih fig
125 g suhih sliv
125 g lešnikov
125 g orehov
125 g mandljev
125 g drugega suhega sadja po lastni izbiri

100 g rjavega sladkorja
nekaj žlic ruma
klinčki
cimet

Za testo:
500 g polnozrnate moke
125 g masla ali margarine za peko
1 zavitek pecilnega praška
sol
1 jajce

Za obliv:
100 g sladkorja v prahu
2-3 žlice limoninega soka

Priprava:
Sveža jabolka olupimo ter grobo naribamo. Fige, slive, lešnike, mandlje in orehe razpolovimo. Tako pripravljene sestavine za sadno maso pomešamo s sladkorjem, prelijemo z nekaj žlicami ruma – po lastnem okusu, ter dodamo še cimet in klinčke v prahu. Pripravljeno sadno maso pustimo stati čez noč, da se sestavine dobro prepojijo.

Naslednji dan bomo dobro prepojeno sadno maso pomešali s testom. Pripravimo moko, dodamo pecilni prašek, umešamo maslo, malo solimo ter tako pripravljeno maso skupaj z jajcem umešamo v sadno maso. Porazdelimo po pekaču, ki smo ga predhodno dobro namastili, ter damo v dobro ogreto pečico. Pečemo cca. 60 minut.

Ko je sadni kruh pečen, ga vzamemo iz pečice, pustimo, da se rahlo ohladi, nato pa ga ohlajenega prelijemo še z gosto zmesjo, ki smo jo dobili iz sladkorja v prahu in limoninega soka.


sreda 21. december 2011

Povezave: