DOMOV >PROSTI ČAS > HOBI
Foto: Mediaevent.si

Foto: Mediaevent.si

Prvi koraki


Moderna tehnologija tudi na fotografskem področju ponuja uporabniku prijazne načine fotografiranja, ki z malo napora ustvarijo dobre fotografije. Pri digitalni fotografiji je naša prednost že ta, da lahko sami odločamo katere fotografije bomo shranili in katere ne, katere bomo dali v razvijanje in katere ohranili morda zgolj digitalni obliki na računalniku ali pa na drugem viru shranjevanja.

A tudi na področju fotografije je pomembno, da moderno tehnologijo vendarle na nek način tudi osvojimo in svoj fotoaparat tudi dodobra spoznamo v njegovi funkcionalnosti ter razumemo, kako funkcionira.

Pri nakupu svojega fotoaparata najprej dobro preučimo priložena navodila in nasvete, ki nam jih je zagotovil že proizvajalec. Gre za najosnovnejši korak, ki se včasih morda zdi nesmiseln, saj se nam dozdeva, da lahko vse to ugotovimo sami že s preizkušanjem, kar je do neke mere sicer res, toda priporočljivo je, da si vendarle vzamemo čas in damo priliko knjižici, ki je pred nami. Tako se izognemo luknjam v našem znanju, prav tako pa tudi kasnejši nejevolji, ko na licu mesta v danih okoliščinah ne bomo nesrečni, saj bomo znali presoditi katere funkcije izbrati, da bo naš fotografski izdelek najbolje izpadel.


Sunday 18. October 2009

Povezave: