DOMOV >KULINARIKA > OPREMA

Priznanja za inovacije iz BSH Hišni aparati


Gospodarska zbornica Slovenije je na Dnevu inovativnosti,  podelila priznanja najbolj inovativnim inovacijam, nastalim v letu 2009. Skupno je letos kandidiralo preko 290 inovacij in preko 700 inovatorjev, podeljenih pa je bilo 17 zlatih, 24 srebrnih in 12 bronastih priznanj. Med nagrajenimi je bilo tudi podjetje BSH Hišni aparati, ki je za svoje inovativne izdelke prejelo kar dve visoki priznanji, in sicer zlato in srebrno.

Zlato priznanje so prejeli za aparat Bosch MCM4, nov sekljalnik »kockaste« oblike, ki je predstavnik inovativne, kompaktne in oblikovno dovršene linije kuhinjskih aparatov Styline, ki jih proizvajajo v Nazarjah.

Srebrno priznanje pa si je priborila nova generacija ročnega mešalnika blagovne znamke Bosch MFQ4, ki prav tako sodi v linijo Styline. Ta ročni mešalnik se ponaša z inovativnimi metlicami, ki zaradi pritrjenih kovinskih kroglic omogoča večji volumen stepanja v najkrajšem času, kljub izjemno močnemu motorju pa ga odlikuje izredno tiho delovanje.

Obe nagradi pomenita veliko priznanje razvojnemu oddelku podjetja BSH Hišni aparati, ki je hkrati kompetenčni center celotne skupine BSH za razvoj motornih in termičnih malih gospodinjskih aparatov. Razvojni oddelek zaposluje preko 70 visoko usposobljenih strokovnjakov in razvija vse male motorične aparate za pripravo hrane in večji del aparatov za pripravo napitkov. Ti proizvodi se v okviru skupine BSH tržijo po vsem svetu pod blagovnimi znamkami Bosch in Siemens.

Oba izdelka sta se že izkazala na trgu in dosegata, predvsem na zahodnoevropskem in ruskem trgu, izjemne rezultate, kar kaže, da so tudi kupci prepoznali vrednost in praktičnost teh inovacij.

GZS bo do konca septembra izbrala inovacije, nagrajene v preteklih letih, ki ustrezajo tudi kriterijem Evropske komisije ter jih predlagala za kandidaturo za Evropskega izumitelja leta. Glede na uspehe in nagrade v preteklih letih bo med njimi gotovo tudi katera od inovacij podjetja BSH Hišni aparati iz Nazarij.


ponedeljek 27. september 2010

Povezave: