DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > KULTURA > Film

Predobra zame


Lahko čisto povprečen fant in bistra svetlolasa lepotica najdeta skupno srečo? To je vprašanje, okoli katerega se vrti film Predobra zame, sveža, duhovita romantična komedija DreamWorks Pictures.  Ko Kirk (Jay Baruchel), varnostnik na letališču, pade v oči osupljivo zapeljivi organizatorki zabav Molly (Alice Eve), nihče ne more verjeti, da se to res dogaja, še najmanj pa on!
Nekaj več kot dvajsetletni Kirk Kettner (Jay Baruchel) dela kot varnostnik na letališču v Pittsburghu. Še vedno se druži s srednješolskimi prijatelji, ki so zdaj tudi njegovi sodelavci, in sanja, da bi spet osvojil nekdanjo punco Marnie, ki pa si je že davno našla drugega. Zdi se, da je razen te majhne težave Kirk zadovoljen z življenjem in ga noče postavljati na glavo, dokler nekega dne med varnostnim pregledom zapeljiva Molly ne pozabi svojega mobilnega telefona. 
Molly je pametna, prefinjena, osupljivo lepa in daleč zunaj Kirkovega romantičnega dosega. Ko ji Kirk olikano vrne telefon, se mu Molly zahvali z vstopnicami za hokejsko tekmo. Kirk jih seveda sprejme in niti v sanjah ne pomisli, da ga dekle mogoče vabi na zmenek.  
Kirk in Molly ne bi mogla biti bolj različna in bolj neprimerna drug za drugega, kar mu prijatelji in domači vztrajno in brez ovinkarjenja tudi govorijo. Njegov najboljši prijatelj Flek to pojasni s preprosto matematiko - Molly je čista desetka, Kirk pa komajda petka. In v najboljšem primeru je razlika v paru lahko samo dve točki, nikakor več.
Molly je vseeno odločena, da ga bo osvojila. Kirk ne razume, zakaj se tako zapeljivo dekle sploh zanima zanj, toda počasi začne razmišljati, da mogoče v njem vidi nekaj, česar se drugi ne potrudijo poiskati. In ravno, ko začne verjeti vase in v svetlo prihodnost, naredi katastrofalen prvi vtis na Mollyjine vzvišene starše. Sanje se sesujejo v prah in njuna zveza se zdi obsojena na propad. Kirk sicer skuša spet osvojiti Molly, pri tem pa mu nič kaj dosti ne pomagajo "nasveti" prijateljev, še manj pa vmešavanje Mollyjinega bivšega fanta in Kirkove gospodovalne bivše punce Marnie.
Bo pri vseh teh ovirah Kirk lahko dokazal, da tudi pet točk razlike ni nujno nepremagljiva ovira?

Režija: Jim Field Smith
Igrajo: Jay Baruchel, Alice Eve, T. J. Miller, Mike Vogel, Nate Torrence, Krysten Ritter
Dolžina: 104 minut

V kinu od 15. aprila 2010


Tuesday 06. April 2010

Povezave: