DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > LEPOTA > Kozmetika za ženske

Poudarite svoje oči


Ob prvem stiku z ljudmi si pogosto dovolimo globok pogled v oči, ki nam razkrije sogovornikovo notranjost in nam vsaj deloma pomaga ustvariti prvi vtis o človeku, ki ga imamo pred seboj. Poleg iskrivosti in nagajivosti posameznikovih oči, dodatno težo, ki govori v prid njihovi zgovornosti, dodajo ličila.

Pri izbiri najprimernejšega barvnega odtenka ličila, je predvsem potrebno upoštevati barvo oči.

Barve ličil prilagodimo izbranim oblačilom ter predvsem tudi barvi oči. Hladnejši toni se v osnovi bolje podajo k rjavim očem in temni polti, tako je k temnim očkam najprimerneje uporabiti odtenke v slonokoščenem, oranžnem ali bež tonu, ki bodo izraznost oči najbolje ojačali. Toplejši toni se najbolje podajo k modrim očem in svetlejšemu tenu kože. Pri očeh, ki so bolj svetlo rjave, je lahko odtenek zenic različen in po podrobni preučitvi tega, se lahko tudi lažje odločimo za barvno izbiro ličil. Vsekakor pa se k svetli barvi lešnika v naših očeh najbolje podajo sivi ali pa roza toni. Še najlažje je barve kombinirati pri zelenih očeh, kjer je precej malo možnosti, da zgrešite, a če se odločite za bakreno, zlato bronasto ali marelično, ste bistvo že zadele.

Kot so oči pomemben del izraznosti našega obraza, pa so obrvi pomemben del izraznosti naših oči. Gre za delčke, ki se tvorijo celoto, in poleg primerno naličenih oči sodi tudi ustrezna ureditev obrvi. Obrvi, ki se preveč spuščajo proti vekam, zmanjšujejo velikost očesa, zato jih je primerno v spodnjem delu populiti s pinceto, in sicer v smeri rasti dlak. Pri nizkem pragu bolečine, večji občutljivosti ali enostavno debelejših oz. močnejših obrveh, si lahko zadevo olajšamo s kocko ledu, in sicer z nekajkratnim potegom po mestu puljenja pred samim puljenjem. Zelo priporočljivo je populiti obrvi, ki se izraščajo nad nosnim korenom.

Oči nas včasih kar preveč izdajajo, saj pretirane utrujenosti, ni kar enostavno prikriti. Toda s pravo izbiro ličil, primerno tehniko, nekaj zbranimi izkušnjami, ki obogatijo naše spretnosti, ter veliko mero izvirnosti, lahko skrijemo ali pa vsaj deloma popravimo tudi najtežje znake preobremenjenosti, utrujenosti ali nerazpoloženosti.


Tuesday 03. May 2011

Povezave: