DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > LEPOTA

Poletna nega las


Lasje so pomemben del našega zunanjega videza. Nanj ne smemo pozabiti niti poleti, ko moramo za svoje lase zaradi nenehne izpostavljenosti višjim temperaturam še dodatno poskrbeti. Poleti je dobro in priporočljivo lasem posvetiti dodatno skrb in posebno pozornost, zato ne pozabimo na zaščitne izdelke.

Lase dodatno zaščitimo in negujemo z uporabo kozmetičnih izdelkov, primernih za posamezen tip las. Uporabljamo predvsem šampone, ki so namenjeni našemu tipu las. Šampon med nanašanjem enakomerno porazdelimo po lasišču. Pred samim umivanjem lase dobro prečesemo. Voda naj ne bo niti prevroča niti prehladna. Topla voda lase dodatno masti. Poleti dodatno omejimo uporabo sušilnika in drugih podobnih agresivnih lasnih pripomočkov. Če lase vendarle sušimo s sušilnikom, naj ta ne bo prevroč. Še najbolje pa je, če lase posušite povsem naravno.

Pred odhodom na morje raje preskočimo barvanje las.

Ob aktivnostih v naravi in na splošno na soncu skušajte nositi pokrivalo, ruto ali slamnik, ki vas bo ščitil pred sončnimi žarki.

Svojim lasem podajte zadostno količino vlage in ne dovolite, da jih vročina povsem izsuši - lahko si pomagate z vlažilnimi spreji.

Če vam barva zaradi sonca zbledi, si lahko omislite barvno peno, za lažjo osvežitev. Če boste z mokrimi lasmi posedali na soncu bo vaša barva hitreje zbledela, lasje pa lahko postanejo tudi porozni.

Po kopanju v morski vodi si lase splahnite z navadno mlačno vodo, saj manj škoduje lasem, pri tem uporabite vlažilni šampon za vsakdanjo rabo, ki bo spral sol. Lasem privoščite dodatno hrano v obliki balzama.


Tuesday 02. August 2011

Povezave: