DOMOV >AKTUALNO

Pohod Na Krasu je krasno


15. tradicionalni pohod "NA KRASU JE KRASNO" bo v nedeljo 10.oktobra 2010, z zbirališčem v Praprotu (1 km od bivšega mejnega prehoda Gorjansko oziroma 19 km od Fernetičev) med 9.00 in 9.45, od koder sledi prevoz do Tubelj (start in vpisovanje pohodnikov). Start bo ob 10.10h.

Najprej se bomo posladkali s pecivom domačink in spili kozarček, soka, terana (...) in se podali na potep. Tako kot vsako leto, vas bomo tudi letos popeljali po novi trasi. Trasa našega pohoda se vsakoletno spreminja in vsakič se potrudimo, da vas peljemo po novi poti.  Sprehodili se bomo po obarvanih zaplatah ruja, po pristni kraški gmajni…

V  sklopu pohoda si bomo ogledali majhne kraške vasice, jamo v Hribih in ker na Krasu nimamo ravno visokih vrhov – se bomo v sklopu pohoda povzpeli tudi na Sv. Lenart (402m). Ob lepem razgledu opazovali Tržaški zaliv , šteli barčice v zalivu, … Med postankom nas bosta članici društva Kraški slavček razvedrili. Tam bo tudi možnost nakupa kraških dobrot (kraški med, teran…). Da ne boste kupljenega tovorili, vam bomo kupljene izdelke zapeljali do pohodniškega cilja.

Pohod bomo zaključili v Praprotu (I), kjer bo potekal Kraški Oktoberfešt s bogatim kulturnim programom in delujočimi kioski za jedačo in pijačo. Hoje bo za približno 3,5-4 ure. Pohod je vodene narave ter je primeren za vse starostne skupine, obvezna pa je planinska obutev. Poleg majice, ki jo bodo dobili vsi udeleženci pohoda, bomo nekaj pohodnikov še posebej nagradili.

Pohod bo ob vsakem vremenu. Vpisovanje je brezplačno, zbirajo se le prostovoljni prispevki. Pohod je na lastno odgovornost.


Monday 27. September 2010

Povezave: