DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > KULTURA > Film

Pirati s Karibov


Spoznali smo ga, ko je brez posadke v zadnjem hipu stopil na pomol s potapljajočega čolna, ki niti spominjal ni na kakšno mogočno gusarsko ladjo. Kapitana Jacka Sparrowa, seveda. Na njegovo ime brez priponke kapitan ne smemo niti pomisliti. Stopil je na pomol in naravnost v naša srca. V treh srečanjih doslej smo skupaj z njim iskali Črni biser, spoznavali in premagovali legende, uroke ter pošasti, okusili vseh vrst preizkušenj na morju in na kopnem, v morskih globočinah in celo na robu sveta (in morda tudi malce onkraj njega), v prijateljstvu, ljubezni in sovraštvu. Spoznali smo mnoge okrog njega, le njega bolj malo. Od kod se je pravzaprav vzel? Kje vse je plula njegova barka pred tistim znamenitim korakom s potapljajočega čolna na suho? Zakaj mu vse predstavnice ženskega spola ob srečanju pripeljejo klofuto namesto strastnega poljuba? Prišel je čas tudi za to zgodbo.

WALT DISNEY PICTURES in JERRY BRUCKHEIMER FILMS so pod vodstvom režiserja Roba Marshalla piratoma Johnnyju Deppu in Geoffreyju Rushu dodelili mednarodno druščino Penelope Cruz, Iana McShanea, Kevina McNallyja, Astrid Berges-Frisbey, Sama Claflina in številnih drugih. Osvetlili bodo zgodbo, ki jo je popisal Tim Powers in govori, med drugim, tudi o zloglasnem Izviru mladosti. Ga bo kapitan Jack našel? Mu bo znameniti kompas, ki kaže smer le v njegovih rokah, pokazal pot do njega? Mu jo je že kdaj prej? Če Izvir sploh obstaja, kolikšna je cena, da spiješ njegovo čarobno vodo? Kdo je prelepa Angelica, ki ga zvabi na krov strašnega Črnobradca, pirata, ki je strah in trepet vseh piratov?

Za več kot tri desetletja so filmski gledalci pozabili na piratske zgodbe, dokler ni kapitan Jack Sparrow načel čisto novega poglavja v tej zvrsti. Producent Jerry Bruckheimer je prepričan, da sta scenarista Ted Elliott in Terry Rossio po motivih romana Tima Powersa odkrila in ustvarila povsem nov svet, ki ga je v Jackovi družbi vredno raziskati. Johnny Depp priznava, da se je nesmrtno zaljubil v svoj lik in da je ob koncu vsakega druženja z njim doživljal hudo ''dekompresijo''.

Igrajo:
Jack Sparrow    JOHNNY DEPP
Angelica          PENÉLOPE CRUZ
Barbossa         GEOFFREY RUSH
Blackbeard       IAN McSHANE
Tamara           GEMMA WARD

režija              ROB MARSHALL
scenarij           TED ELLIOTT, TERRY ROSSIO


Wednesday 11. May 2011

Povezave: