DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > LEPOTA > Kozmetika za moške

Pene in geli za britje


Za večino moške populacije britje predstavlja vsakodnevno življenjsko opravilo, ki je avtomatizirano že skoraj tako kot oblačenje ali prehranjevanje, ter se preveša že v vsakodnevno rutino. Večina pa se jih morda niti ne zaveda, da je za britje, ki daje dobre rezultate, pomembnih več dejavnikov, ki zajemajo način britja, upoštevanje tipa kože in njene občutljivosti ter uporaba primernih kozmetičnih preparatov.

Uporaba gela ali pene za britje pripravi kožo na britje, saj brado mehča, zagotavlja manjšo občutljivost kože, jo ščiti, vlaži, omogoča večjo drsljivost ter olajša mokro britje.

Kreme, pene in geli za britje, ki so za kožo ob britju najboljši, morajo proizvesti bogato, a gladko in obilno peno brez grudic, kože ne smejo razdražiti, imeti morajo oprijemljivost na brivski čopič in obraz ter se hitro odstraniti z izpiranjem.

Še nekaj brivskih nasvetov. Pred britjem obraza in vratu ne spirajte z mrzlo vodo, temveč raje uporabite toplo, saj ta ne bo zaprla vaših por, tako kot mrzla, zaradi česar je dlačice brade težje pristriči. Izbirajte kozmetične preparate, ki vaše kože ne bodo izsuševali. Ob mokrem britju rezila brivnika spirajte pod toplo vodo, saj to predstavlja učinkovitejši način britja in ohranja kakovost rezil vašega brivnika.

Prednosti brivskih gelov pred penami so predvsem še boljša drsljivost kože, koža se manj izsuši, bolj navlaži. Toda v praksi je v ospredju predvsem navada, saj se ponavadi odločamo za že poznan izdelek, ki nam ustreza in se zdi primeren, pri čemer morda kdaj izpustimo možnost preizkusiti kaj novega.


Thursday 24. December 2009

Povezave: