DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > LEPOTA > Nasveti za vse

Novost v Wellness Spa Centru Wellness Park Laško


NEOPERATIVNE METODE OBLIKOVANJA TELESA IN POMLAJEVANJA

Vitalno telo in mladosten videz si danes želimo tako zaradi estetskih kot tudi zdravstvenih razlogov, vse bolj pa si želimo biti kos visokim zahtevam, ki jih pred nas postavlja hitra in konkurenčna družba. Vsakdanji tempo je zahteven, stres vse večji, svoje prinesejo tudi leta. Spopadamo se z maščobnimi oblogami na problematičnih delih telesa, ki se jih nikakor ne moremo znebiti, z vse izrazitejšimi gubami, nezadovoljni smo z videzom utrujene kože.


Lipoliza za lokalno odpravo maščob


Za problematične predele telesa pri ženskah, kjer se ponavadi nabirajo maščobne obloge kot tudi tiste maščobne obloge, ki dajejo vtis pomarančaste kože – ki jo dobro poznamo kot celulit, veljajo zadnjica, stegna, trebuh, ledveni del hrbta, kolena in zgornji del rok. Na teh mestih pogosto kljub dietam in gibanju ne uspemo doseči želenih rezultatov, to pa vodi v nezadovoljstvo s samim sabo in slabo počutje. V tem primeru se lahko odločimo za lokalno odpravljanje maščob z lipolizo.

Kaj je lipoliza – lokalno topljenje maščob:
Lipoliza je odlična metoda za odstranjevanje manjših količin maščobe in je kot takšna namenjena preoblikovanju problematičnih linij telesa, ki jih sicer tudi z dieto ali gibanjem ne moremo odpraviti. Lipoliza je opravljena brez anestezije, ambulantno oziroma brez bivanja v bolnišnici, z enostavnim vbrizgavanjem aktivne substance v maščobo s pomočjo zelo tankih igel. Postopek je učinkovit, varen in minimalno boleč.

Kako poteka in deluje lipoliza: Pri tej metodi se v maščobno tkivo, ki ga želimo zmanjšati, vbrizga fosfatidilholin – to je aktivna substanca naravnega izvora, pridobljena iz soje. Snov je tudi sicer prisotna v človeškem telesu in opravlja veliko nalog, predvsem v procesu presnove maščob. Z vbrizgavanjem aktivne substance na določeno mesto, kjer želimo zmanjšati maščobne celice, povzročimo lokalno topljenje maščob, s čimer se zmanjšujejo maščobne obloge oziroma celulit.
Maščobne obloge se začnejo zmanjševati, koža nad stopljeno maščobo se skrči, tkivo postane čvrstejše, koža gladkejša, telo se preoblikuje in pridobi nove linije. Na mestu vbrizgavanja in v njegovi okolici aktivna substanca povzroči propad maščobnih celic, zato je učinek oziroma rezultat − kar je izredno pomembno − dolgotrajen.

Kdaj je lipoliza prava izbira:
Lipoliza ni čudežno zdravilo za hujšanje in ni metoda, s katero bi zmanjševali telesno težo. Uporablja se takrat, ko ne moremo izboljšati določenih problematičnih delov telesa oziroma odpraviti maščob na določenem delu telesa. Koliko tretmajev je potrebnih? Praviloma je za vidne učinke treba izvesti eno do štiri terapije v razmiku šestih do osmih tednov. Velika večina pacientov je zelo zadovoljna že po dveh do treh terapijah.

Ali so možni stranski učinki:
Lipoliza velja za zelo varno metodo, kjer stranski učinki, ki bi resno ogrožali naše zdravje, niso znani oziroma opisani. Prehodni stranski pojavi, kot so rdečina, otekanje, hematomi na mestu vboda in bolečine, podobne bolečinam mišic po treningu, se pojavijo praktično pri vsakem pacientu.

Z botulinum toksinom do mladostnejšega in bolj svežega videza

Naš obraz z leti zaradi smejanja, gubanja čela, mežikanja in tudi zaradi nezdravih navad, kot je kajenje, pridobi globoke brazde in gube, ki jim pravimo izrazne linije. Te nas postarajo, zaradi njih smo videti utrujeni, zaskrbljeni. Do nedavnega je bilo te brazde težko popraviti, sedaj pa jih je mogoče s pomočjo botulinum toksina močno zmanjšati.

Kako poteka in deluje terapija z botulinum toksinom:
Botulinum toksin je snov, ki sprošča mišice. Pridobivajo ga iz bakterije Clostridum Botulinum. Na trgu je znan pod imenom Dysport in Botox, oba proizvoda pa vsebujeta enako substanco. Oftalmologi že desetletja uporabljajo botulinum toksin za njegov prvoten pomen – to je za zdravljenje blefarospazma, v estetski kirurgiji pa ga že leta koristno uporabljajo za kozmetično popravo vidnih znakov stresa in staranja. Botulinum toksin se vbrizga z zelo tanko iglo v izbrano mišico, ki se na ta način sprosti in zgladi gube. Krčenje in premikanje obraznih mišic namreč nadzorujejo možganski signali. Z botulinom toksinom tem signalom preprečimo vpliv na mišice. Zato se mišica ne krči, ampak se sprosti, koža nad njo postane gladka in mehka, kar daje mladostnejši, bolj svež in spočit videz. Terapija z botulinum toksinom se večinoma opravlja na obrazu v predelu okoli oči, na čelu, okoli ust, na vratu in za dvig vek. V večini primerov so rezultati vidni po nekaj dneh, največji učinek pa se pokaže po 10 do 14 dneh. Postopek je varen, učinkovit in traja približno 10 minut. Je minimalno boleč in ne zahteva uporabe anestetikov, z vsakodnevnimi aktivnostmi pa lahko nadaljujete takoj po terapiji.

Kako dolgo učinkuje terapija:
Botulinum toksin učinkuje ponavadi tri do štiri mesece, po tem času pa učinek počasi izzveni. Pri redni uporabi se učinek podaljša na štiri do osem mesecev ali še dlje. Ker substanca vsebuje proteine, lahko telo – to se zgodi v redkejših primerih – proti njim razvije protitelesa, kar zmanjša učinek terapije.

Ali so možni stranski učinki:
Stranski učinki pri terapiji z botulinum toksinom – če sploh nastopijo – so večinoma blagiin prehodni. Lahko se pojavi začasno otekanje ali minimalna modrica na
mestu vbrizganja, ki večinoma izgine v dveh do treh dneh. Redko se lahko rahlo povesi veka ali pride do asimetrije. V tem primeru se pacient zglasi pri svojem estetskem kirurgu.

Tkivna polnila za obnovo volumna in novo čvrstost kože

Naše obrazne linije in gube se zaradi naravnega zorenja in staranja poglabljajo. To je posledica postopnega propadanja kolagena in vlaken elastina v našem telesu. Smejanje, mežikanje in mrščenje še dodatno povzročajo propadanje kolagena v koži in s tem še pospešujejo nastanek brazd. Tovrstne sledi danes učinkovito odpravljamo s tkivnimi polnili, ki zagotavljajo všečne, vidne in takojšnje rezultate. Gre za neoperativni poseg glajenja obraznih linij in gub, obnovo volumna in polnosti kože, povečanje ustnic in korekcijo brazgotin, kar nam daje mladostnejši in bolj svež videz.

Kaj so tkivna polnila:
Polnila so snovi za dosego želenega kozmetičnega učinka, ki se vbrizgajo v kožo ali podkožje. V estetski kirurgiji se uporabljata dve vrsti polnil: trajna polnila, katerih učinek je dolgotrajen, in razgradljiva, katerih učinek je prehoden. Slednja vsebujejo hialuronsko kislino, ki je biorazgradljiva, v našem telesu pa se tako razgradi v šestih do dvanajstih mesecih.

Postopek in učinki:
Polnilo se vbrizga v majhnih količinah pod kožo ali vanjo tako, da izpolnimo gube, obrazne linije ali brazde. Polnilo obnovi volumen kože in ji daje novo čvrstost. Lahko ga vbrizgamo tudi v ustnice in jim na ta način povečamo volumen. Rezultat so polnejše ustnice, bolj poudarjenih linij ter mladostnejšega videza. Kožni ali alergološki testi pred posegom niso potrebni, tako da je mogoče poseg narediti kadarkoli. Za čim manj neprijeten občutek se lahko uporabi lokalni anestetik. Rezultati so vidni takoj. K vsakdanjim obveznostim se lahko vrnete takoj po posegu. Ko učinki izzvenijo, je mogoče področja – kjer je to potrebno – ponovno popolniti.

Ali so možni stranski učinki:
Najpogostejša stranska učinka sta rdečina in oteklina na mestu vbrizganja polnila, a v večini primerov prenehata postopoma v nekaj urah, najpozneje pa v dnevu ali dveh.

Kako lahko izberem terapijo, ki je prava zame?
Terapija se predlaga na podlagi individualnega pregleda in posveta. Cenik vseh storitev najdete na www.thermana.si pod sklopom wellness – Wellness Spa Center, cenik estetske kirurgije. Prav tako lahko na tej povezavi dobite zloženko z opisom in fotografijami.

Kontakt:
Thermana d.d.
Zdraviliška c. 6,
3270 Laško

Telefon: 03 423 20 00
E-mail: info@thermana.si


torek 15. marec 2011

Povezave: