DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > AVTOMOBILIZEM

Novi Ford S-MAX


Ford S-MAX se je razvil. In to se vidi. Novi S-MAX - fleksibilno športno vozilo za aktivne, ki je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži – je ekskluzivna kombinacija vrhunskega športnega dizajna, izboljšanih dinamičnih zmogljivosti in funkcionalne odličnosti.

Vetrobransko steklo je bilo posebej oblikovano tako, da odbija več sončne toplote kot običajno steklo. To pomeni, da se notranjost v toplih dneh manj segreva, kar zagotavlja udobnejše vozno okolje za vas.

Inteligentni zaščitni sistem (IPS)
Ker je S-MAX na testu Euro NCAP osvojil najvišjo oceno 5 zvezdic za varnost odraslih potnikov, veste, da pri tem avtomobilu jemljejo varnost resno. Z najnovejšimi tehnologijami za zaščito voznika in potnikov je sistem IPS ključni element našega paketa za pasivno varnost. Vključuje naslednje napredne sisteme, ki so pripravljeni za delovanje v delčku sekunde :
•zračne blazine za celostno zaščito. Te vključujejo: zračni blazini za voznika in sovoznika; sprednji stranski zračni blazini; stranski zračni zavesi za sprednjo in drugo vrsto (sprožijo se iz oblazinjenja strehe) in kolensko zračno blazino za voznika;
•3-točkovne varnostne pasove z zategovalniki in omejevalniki zatezne sile na sprednjih sedežih;
•po višini nastavljiva varnostna pasova na sprednjih sedežih;
•opozorilni sistem za nepripet varnostni pas;
•napreden pogrezljiv volanski drog in pogrezljiva pedala, ki se pogreznejo stran od voznika, da zmanjšajo poškodbe v primeru trka – sistem za preprečevanje poškodb s strani pedal (PIPS);
•napreden zaščitni sistem pred poškodbami vratu, ki pomaga preprečiti nihajno poškodbo vratu pri sprednjih potnikih;
•togo jekleno varnostno kletko, ki skupaj z ojačitvami v vratih za bočni trk zmanjša učinek trka na potnike;
•stikalo za deaktivacijo sovoznikove zračne blazine – namesti zastopnik;
•pritrdilne točke ISOFIX za otroške sedeže* na zunanjih sedežih v drugi vrsti;
•samodejni vklop smernikov ob sproženi sprednji zračni blazini


Dve od številnih novosti:

Paramska streha po vsej dolžini
Enodelna panoramska streha vzbuja občutek svobode in ima gladko drseče senčnike na električni pogon, tako da lahko nadzirate količino svetlobe, ki se zlije v S-MAXa.

Dnevni LED žarometi
Novi dnevni LED žarometi, ki drugim uporabnikom ceste ponujajo večjo vidljivost, so tipični primer pozornosti, ki jo v S-MAXu posvečajo podrobnostim. Ta modna oblikovalska lastnost je zaradi uporabe najnovejše LED tehnologije tudi bolj energijsko učinkovita kot zasenčeni žarometi.

Novi S-MAX brezkompromisno daje moč vašemu življenju.

In še cena: že od 16.940 eur naprej


Tuesday 05. October 2010

Povezave: