DOMOV >PROSTI ČAS > IZLETI IN POTOVANJA > Po svetu
Foto: ryanair.com

Foto: ryanair.com

Nizkocenovni letalski prevozniki


Nizke cene letalskih prevoznikov zagotovo privabijo marsikoga, vendar pa nas nato vedno zmotijo visoki davki in nerazumljive pristojbine. Verjetno se boste strinjali, da poceni ni nujno tudi ugodno. Vendarle pa se je potrebno za resnično ugodne lete potruditi in iskati najugodnejše variante.

Iz naše bližine trenutno letita dva nizkocenovna ponudnika: Ryanair iz avstrijskega Gradca in EasyJet iz Ljubljane. Oba letita v London na letališče Stansted, od koder pa si lahko uredimo nadaljne lete.

Na spletni strani RyanAir lahko npr. odtipkamo želen datum poleta (iz letališča Graz leti vse dni v tednu) in je mogoče najti že polet do Londona za 2 eura. Ja pravilno ste prebrali let do Londona za 2 eura. V nadaljevanju rezervacije se nato nabere še cca. 14,99 evrov davkov in letaliških pristojbin. Torej nas potovanje z letalom iz Graza do Londona stane 20 evrov, in če temu prištejemo še polet nazaj, je najcenejša varianta za takšen izlet 40 evrov. Seveda pa se ne gre zanašati, da bi vedno uspeli dobiti tako ugodne lete, sprejemljiva cena za izlet z letalom na relaciji Graz – London – Graz je nekje okrog 60-70 eur.

Pa poglejmo se k EasyJetu in možnosti poleta v London iz Ljubljane. EasyJet ima nekoliko drugačno strategijo rezervacij preko spletne strani. Leti iz Ljubljane so vsak dan, izberemo zato termin poleta in povratnega leta. Takoj se nam izpiše bruto cena, vključno s pristojbinami in davščinami. Pri našem iskanju letov smo naleteli na najugodnejšo ceno za potovanje do Londona za 29,99 eur, za povratni let pa 36 eur. Izlet iz Ljubljane do Londona in nazaj nas bi v celoti stal okrog 70 evrov.

Iz letališča Stansted v Londonu imate na voljo polete v vsa večja evropska mesta. Poleg družb RyanAir in EasyJet, je od tukaj na voljo še nekaj drugih nizkocenovnih družb, npr. Sky Europe, Iceland Express in še kateri.

Omenimo naj, da je po izkušnjah nekaterih najugodneje rezervirati letalske vozovnice nekje tri tedne pred predvidenim potovanjem. Priporočamo pa vam, da se malo poigrate in pregledate spletne strani teh dveh ponudnikov. Morda boste našli še kakšne ugodnejše variante poletov. Seveda bomo veseli, če nam boste sporočili tudi vaše izkušnje in predloge.

Letalska potovanja so danes resnično postala cenovno zelo dostopna. Če je v vas popotniška duša, vam svetujemo, da si za pomlad načrtujete potovanje z nizkocenovnim prevoznikom npr. v čudovit Dublin.


Thursday 24. December 2009

Povezave: