DOMOV >PROSTI ČAS > HOBI

Naredite si sami


Ne veste, kako bi koristno uporabili odvečno blago, ki se vam že leta potika po predalih? Omislite si zanimivo novo prevleko za blazino, ki bo popestrila vaš dnevni prostor. Uporabite svojo domišljijo in si dajte priložnost, da se izrazite ter pokažete svojo izvirnost. Pobrskajte po predalih, zagotovo boste našli blago v zadostnih količinah, ki ga lahko uporabite za svojo novo prevleko. Če najdete le majhne koščke različnih barv in velikosti, si dovolite biti drzni in vnesite v vaš bivalni prostor mavrico. Sešijte vse koščke s strojem ali ročno, pri tem pa uporabite nit, s katero boste vaše blago obogatili, popestrili in mu dali poseben pridih. Če želite bolj pomirjajoče linije, izberite barvo niti, ki je enaka barvi vašega blaga.

Četudi najdete zgolj enobarvno blago, ga lahko vzorčno popestrite z raznimi vzorci. Na blago preprosto le vrišite - lahko tudi s šablonami - določen želeni vzorec, bodisi preprosto rožo, sonce ali komplesnejši vzorec, ki ga lahko podložite pod vaše blago, pri čemer pa je dobro, da ga prej odebelite z debelejšim pisalom, da se bo videl skozi tkanino. Izberite ustrezno barvo sukanca, povlečite ga skozi šivankino uho in enostavno prešijte vzorec, ki ste si  ga predhodno omislili in ga s pomočjo šablone, vzorca ali morda celo prostoročno narisali na izbrano tkanino.

Skušajte izbrati vzorce za več blazin, ki bodo medsebojno prepleteni. Ustvarite svojo rdečo nit, ki jih bo prepoznavno povezovala. Morda vam količina blaga dopušča, da poleg prevlek za blazine, zašijete še majhen prtiček ali celo večji prt. Pobrskajte po svojih predalih in omarah. Zagotovo lahko koristno izkoristite raznorazne koščke blaga, jim domiselno dodaste svoj pridih z raznimi vzorci, uporabite okrasne gumbke ter v svoj bivalni prostor vnesite novo popestitev.


Tuesday 24. November 2009

Povezave: