DOMOV >PROSTI ČAS > DOM IN VRT

Nakup semen


Na kaj bodite pozorni?

Če ste ljubitelji vrtnarjenja vas bo spomladi praktično na vsakem koraku zamikalo k nakupu semen (zelenjave, cvetja, drugih rastlin). Skoraj v vsakem vrtnarskem centru, vrtnariji in celo v vseh trgovskih centrih jih ponujajo. Tako lahko tukaj najdemo semena najbolj prodajanih cvetlic in zelenjave že od 30 centov do 1,60 evra za vrečkico.

Zapomnite si: pri nakupu semen ima kvaliteta prednost pred ceno!

Pri nakupu bodite še posebej pozorni na:

1. Rok trajanja: Ali je seme še uporabno? Nikdar ne kupujte starega semena, saj je pri njem stopnja kaljivosti zelo nizka (s časom namreč upada!). Tudi semenom z rokom trajanja pod dva meseca se raje odpovejte.

2. Embalaža: Je embalaža čista in brez vodnih madežev? Seme, ki ni kvalitetno zapakirano in ki je prišlo v stik z vodo je praktično neuporabno, saj je verjetnost za kaljivost zelo nizka.

3. Kakovost: Kakovostno seme ima visoko stopnjo kaljivosti in daljši rok trajanja. Raje potrošite 10 centov več po vrečki in boste zagotovo uspešnejši vrtnarji.

Nikdar ne kupujte semen, ki bi jih uporabili šele čez štiri mesece ali več. To seme lahko kupite šele takrat, ko ga boste uporabili.


sreda 02. april 2014

Povezave: