DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > MODA > Moj modni stil

Najdite svojega


Kako najti stil, ki je oseben, udoben in odličen predvsem za vas, hkrati pa odraža modno izbiro, pri kateri se ni treba podrejati trendovskim zapovedim, ki so pisane na kožo mlajšim generacijam.

Strokovnjaki priporočajo, da svojo osnovno garderobo zasnujete na kvalitetnih in skrbno izbranih oblačilih, ki odsevajo vaš okus in imajo osebno noto, k temu pa dodate raznorazne tope, dodatke in nakit. Pri izbiri skušajte najti svoj notranji jaz. Zelo pomembno je, da se v svojih oblačilih dobro počutite, saj boste le tako lahko tudi navzven samozavestni in se boste v vsaki dani situaciji lažje znašli. Pri tem pa izbiri svojih oblačil dodajte pridih svoje osebnosti s stilom, ki bo odseval predvsem vas.

Pri izbiri svojih oblačil si pomagajte tudi tako, da se vprašate v kakšni okolici se gibljete in koga vsakodnevno srečujete. Tudi na tak način si lahko pomagate do izbire oblačil, ki vas ne bo postavljala v neugoden položaj niti v naključnih primerih. Oblačila, ki jih izbirate, namreč odražajo določeno stopnjo sproščenosti oz. nesproščenosti. Najbolje je najti zlato sredino, in sicer tako da upoštevate svoj notranji glas in izberete oblačila za vašo dušo, pri tem pa vendarle nekako skušate svojo izbiro tudi umestiti v širše okvire okolja, v katerem se gibljete, oz. situacij, v katerih se vsakodnevno nahajate.

Če se dobro počutite v tradicionalnih delovnih oblačilih in si nikakor ne znate predstavljati, da bi se na delovno mesto podali v bolj sproščenih oblačilih, kaj šele v kavbojkah, se poistovetite s takšnimi občutki, izbirajte bolj tradicionalno, svoje izbire pa tu in tam podkrepite s kakšnim, za vas do določene mere »odštekanim«, modnim dodatkom. Ne dovolite si, da bi bili preveč vpeti v šablonaste vzorce, ohranite svojo tradicionalno noto, pri tem pa ne pozabite poudariti svoje osebnosti.

Bolj liberalne ženske, ki si na delovnem mestu lahko dovolijo več svobode, si lahko privoščijo izbiro barvnih ali črno-belih bluzic v kombinaciji z obleko ali hlačami po svoji izbiri. Dobra alternativa je lahko krilo ali krajše hlače ob modnih škornjih. K temu se lahko lepo poda klasična jakna z mehkejšimi linijami in iz lažjega materiala, kar daje videz lahkotnosti.

Kar koli boste že izbrali, najpomembneje je, da si oblečete oblačila, ki izražajo vas, ki so odraz vaše osebnosti in v katerih se enostavno najbolje počutite. Tako boste ohranili svoj jaz in se v svojih oblačilih počutili odlično, kar lahko ima zgolj pozitivne učinke na vašo okolico in predvsem vas same. Če pa vse skupaj začinite še z mero modnih smernic, ki ustrezajo vašemu stilu, ste zadele bistvo, ki zagotovo ne bo ostalo neopaženo. In to v pozitivnem smislu.


Thursday 24. December 2009

Povezave: