DOMOV >PROSTI ČAS > IZLETI IN POTOVANJA > Po Sloveniji
Foto: www.pzs.si

Foto: www.pzs.si

Na Uskovnico – tako poleti, kot tudi pozimi


Uskovnica je prostrana planina, katere vrh leži na nadmorski višini 1138 m, natančneje ob robu Pokljuke nad Gornjo Bohinjsko dolino in dolino Voje.

Predstavlja priljubljen cilj izletnikov in pohodnikov, tako poleti, kot tudi pozimi, prav tako pa je tudi odlično izhodišče za izlete ter vzpone.

Uskovnica ponuja lepe razglede na okoliško gorovje.

Na Uskovnico se lahko odpravimo v vseh letnih časih, poti nanjo pa vodijo iz Srednje vasi, z Rudnega polja, iz Stare Fužine ali z Voj.

Na 1154 m nadmorske višine lahko najdemo Kočo na Uskovnici, ki jo upravlja planinsko društvo Srednja vas (www.pzs.si in www.pdsrednjavas.si/planinsko_drustvo/postojanke/uskovnica/uskovnica.htm). Dostop do koče – avto: po gozdni cesti iz Srednje vasi na planino Lom 7km, od tod do koče 20 minut; gozdna cesta z Rudnega polja na Pokljuki do obrobja planine Praprotnice 3km, od tod do koče 20 minut. AP Bohinjsko jezero, Stara Fužina, Srednja vas in Pokljuka; od AP Jezero pri Bohinjskem jezeru do Stare Fužine in skozi Voje mimo planinske koče 3 h, iz Stare Fužine 30 minut manj; od AP Jezero do Stare Fužine in čez planino Blatce 2,5 h, iz Stare Fužine 30 minut manj; iz Srednje vasi, sprva po gozdni cesti, potem po kolovozu 2 h; s Pokljuke (AP pri odcepu proti hotelu Šport) mimo vojašnice na Rudnem polju 2 h.

Na naslednjem spletnem naslovu lahko preverite pohodniško turo, ki jo je v januarju za pohodnike zastavilo planinsko društvo Novo mesto in morda se tudi vam utrne kakšna pohodniška ideja www.pd-pohodnik.si/wp-content/uploads/2010/12/USKOVNICA.pdf.


Tuesday 25. February 2014

Povezave: