DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > KULTURA > Film

Možje, ki strmijo v koze


V tem komičnem pogledu na resnične dogodke, ki so (skoraj) preveč bizarni, da bi jim lahko verjeli, novinar odkrije strogo varovan oddelek ameriške vojske, ko spremlja nenavadnega vodjo specialcev na nalogo, ki presega meje zdravega razuma.

Reporter Bob Wilton (Ewan McGregor) išče pravo temo za svojo novo odmevno zgodbo in pri tem naleti na Lyna Cassadyja (oskarjevec George Clooney), skrivnostnega človeka, ki trdi, da je član eksperimentalne enote ameriške vojske. Če gre verjeti Cassadyju, Vojska Nove Zemlje spreminja ustaljene načine vojskovanja in zmagovanja. Četa z imenom “Bojevniški menihi” z doslej neznanimi telepatskimi sposobnostmi lahko in zmore brati sovražnikove misli, hodi skozi trdne stene in celo ubije kozo s tem, ko zgolj strmi v njo. Zdaj pa pogrešajo iznajditelja programa, Billa Djanga (večkratni nominiranec za oskarja Jeff Bridges), in Cassadyjeva naloga je, da ga najde.

Odbite štorije novega znanca v Bobu vzbudijo tolikšno zanimanje, da se mu odloči pridružiti. Ko ju sled za Djangom vodi v skrivni vadbeni tabor, ki ga vodi izobčeni telepat Larry Hooper dvakratni oskarjevec Kevin Spacey), se novinar globoko zaplete  v zasebno vojno med možmi Djangove Vojske nove Zemlje in Hooperjevo zasebno milico nadvojakov. Da bi preživel, mora Bob prelisičiti sovražnika, za katerega ne bi nikoli verjel, da sploh obstaja.

Igrajo:

Lyn Cassady........................................................GEORGE CLOONEYBob Wilton................................................................. EWAN McGREGOR
Bill Django............................................................JEFF BRIDGES
Larry Hooper.........................................................KEVIN SPACEY
general Dean Hopgood...........................................STEPHEN LANG

 

žanr: komedija

dolžina: 94 min


Tuesday 16. February 2010

Povezave: