DOMOV >PROSTI ČAS > DOM IN VRT

Montažne hiše


Gradnja hiše je eden najpomembnejših korakov v življenju. Vsi si želimo, da bi prišli do lastnega doma čim bolj racionalno in hitro. Rešitev za to je morda prav montažna gradnja. Montažna hiša predstavlja v mnogih deželah tradicionalen tip stanovanjske gradnje. V Sloveniji proizvodnja montažnih hiš v zadnjem obdobju narašča, vseeno pa smo še vedno daleč pod povprečjem glede na države zahodne Evrope (npr. Nemčija, Avstrija, Švica), kjer se delež montažne gradnje giblje med 20 in 30%.

Osnova  vseh vgrajenih materialov je les, ki v vseh letnih časih ustvarja ugodno klimo in poskrbi za prijeten občutek ugodja, topline in domačnosti.

Prednosti montažne gradnje so večini ljudem že znane in celo prevladujejo v primerjavi s klasično gradnjo. Montažne hiše porabijo veliko manj energije kot klasično grajene hiše. Montažne hiše imajo tanjše stene, a ker je stena v celotni debelini izolirana, nudijo odlično toplotno zaščito. Čas za postavitev montažne hiše je lahko izredno kratka, saj se lahko vselimo praktično v postavljeno hišo v enem mesecu.

Sestavni deli hiše so že izdelani v specializiranih podjetjih in jih na terenu samo sestavimo. Pri takšni gradnji, razen postavitve betonske osnovne plošče in kleti, ni mokrih faz, zato takšna gradnja napreduje hitreje, kot klasična. Do nedavnega je bila še pri montažni gradnji mokra faza izdelava betonskih estrihov, ki jih sedaj že nadomeščajo s suhi estrihi.

Finančni svetovalci vseh proizvajalcev montažnih hiš vam bodo ponudili bolj ali manj ugodne dolgoročne posojilne pogoje. Možni so celo krediti z odplačilno dobo do 20 let ali hipotekarni krediti.

Montažne hiše imajo veliko prednosti pred klasičnimi objekti:
* Kratek čas gradnje - Vsi elementi montažne hiše so narejeni v delavnicah, kar pomeni da je čas izgradnje hiše omejen le na čas montaže končanih elementov.
* Vlaga – ni čakanja da se hiša posuši.
* Lahka konstrukcija je potresno odporna.
* Boljša izkoriščenost prostora – zaradi tanjših sten tudi do 10% boljša izkoriščenost prostorov.
* Ekološki materiali - Les je dokazano eden najbolj zdravih materialov za življenje.
* Varčevanje z energijo – znižani stroški ogrevanja celo 30 do 50%.
* V naprej znana cena gradnje hiše


torek 22. maj 2012

Povezave: