DOMOV >ZDRAVJE > PREVENTIVA

Magnezij - mineral za dobro počutje


Sodoben, fizično in psihično naporen življenjski stil nas spravlja v stres. Pijemo preveč kave, izpuščamo obroke ali pa jih zaužijemo v naglici, za gibanje nam običajno zmanjka časa. Postajamo brezvoljni, naše telo je utrujeno in sporoča, da mu primanjkuje mineralnih snovi, ki blažijo živčne napetosti in skrbijo za pravilno delovanje življenjsko pomembnih procesov. Tak način življenja dokazano povečuje potrebe telesa po mineralu magneziju.
Magnezij je eden najpomembnejših mineralov, ki jih vsebuje celica, zato je nepogrešljiv za njeno normalno delovanje, za proizvodnjo energije ter za gradnjo in razgradnjo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin. Sodeluje pri  več kot 300 procesih v organizmu. Mnogi ga imenujejo tudi ‘antistresni’ mineral. Telo ga med stresom in ob nepravilni hitri prehrani  izgublja v večjih količinah, ki jih je potrebno nadoknaditi, če ne želimo imeti pomanjkanja energije, mišičnih krčev, glavobolov, alergij, astmatičnih napadov in srčnih motenj kot posledic stresa.

Vloga magnezija

Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, delovanju mišičnega  in živčnega sistema ter ima vlogo pri delitvi celic in sintezi beljakovin. Je sestavni del krvne plazme in potreben za krčenje mišic, vključno s srčno mišico. Največ, skoraj 70 odstotkov, se ga nahaja v kosteh, kjer prispeva k ohranjanju zdravih kosti. Dnevne potrebe odrasle osebe po magneziju znašajo 375 mg.

Kje dobimo naraven magnezij ?

Ljudje, ki jih iz različnih razlogov pesti pomanjkanje tega minerala morajo uživati čim več živil bogatih z magnezijem. Donat Mg v enem samem litru vsebuje okrog 1000 mg magnezija. Magnezij je v vodi v  najbolj primerni obliki, ki omogoča hitro vključitev v presnovne procese.
Že 3 dl  Donata Mg pokrijejo potrebe odraslega človeka po magneziju. Naravno mineralno vodo Donat Mg priporočamo ob uravnoteženi prehrani in zdravem življenjskem slogu
Več informacij in priporočila za pitje poiščite na donatmg.eu.Oglasno sporočilo


Monday 19. March 2018

Povezave: