DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > LEPOTA > Kozmetika za ženske

Ličenje


Zagotovo se strinjate, da lepota prihaja od znotraj. Če mislimo pozitivno, se znamo soočati z malimi problemčki in večjimi problemi, hkrati pa se zmoremo sprostimo, se razveseliti in se ne preveč obremenjevati z malenkostmi, tudi navzven izžarevamo zadovoljstvo, veselje in dobro voljo. In tako notranje dejavnike posredno opažamo tudi navzven. Zunanja lepota je zaradi pozitivnosti, notranjega miru in ravnovesja ter obvladljivega soočanja z vsakdanom samo poudarjena in opazna. Obraz skozi leta spreminjajo tudi leta sama, svoje sledi pa pustijo tudi izkušnje, skrbi, razpoloženje ter smeh in veselje. Ličenje lahko vse to popravi, prikrije nepravilnosti, obraz pa poudari in olepša, da zažarimo v najboljši luči.

Dandanes je na voljo že ogromno majhnih in vsakomur dostopnih trikov, kako poudariti tisto, kar želimo na sebi izpostaviti, svoje prednosti osvetliti in postaviti v pravo luč ter prikriti drobne malenkosti ali nepravilnosti, ki bi si jih želeli pred očmi drugih zabrisati.

Ličenje je vse prej kot novodobna novost, saj tehnike ličenja ter poslikave telesa izhajajo že iz pradavnine. Res pa je, da se je od takrat do danes marsikaj spremenilo, ter da je ličenje danes veliko bolj dostopno in prisotno, kot pa je bilo morda še pred nekaj desetletji.

Nekateri menijo, da je ličenje umetnost, ki se je ne morejo lotiti, ker si ne zaupajo dovolj in so preplahi, da bi svoje spretnosti v tej smeri okrepili in izboljšali. Drugi imajo morda pomisleke o nastanku raznoraznih umetnih barvil, ki bi jih naj nanašali na svojo kožo. Spet tretji imajo morda moralne zadržke zaradi izvajanja poskusov na živalih. Pa tudi takšni, ki menijo, da ličenje enostavno ni zdravo ali da pa je namenjeno zgolj tistim, ki dajo več kot preveč nase, bi se našli. Kdor uspe takšne in podobne pomisleke, predsodke ali negotovosti zavreči, se o stvareh poučiti ter si dati priložnost, ima veliko možnosti, da bo predvsem sebi, pa tudi drugim ugajal še bolj tudi vizualno in ne zgolj osebnostno.

Osnovna pravila, ki se jih moramo pri izbiri ličil držati, pa je morda vendarle dobro poznati. Najprej moramo poznati sebe – kakšen je tip naše kože (normalna, suha, mastna, mešana), kaj si želimo poudariti in kaj prikriti ter predvsem kaj nam je všeč. Ličila moramo zagotovo prilagoditi svojemu okusu, stilu in načinu oblačenja ali morebitnim posebnim priložnostim. Poleg subjektivnih dejavnikov, na katere predvsem vpliva naša volja, pa je pomembnih še nekaj stvari, na katere v večini nimamo pretiranega vpliva – kot je barva naše polti ali barva oči, pa tudi letni čas ali morebitno nagibanje v smeri trenutnih modnih trendov, ki jih lahko vedno skušamo združiti v eno skupaj z našo osebnostjo. Pred samim ličenjem si je dobro zamisliti pričesko, ki si jo bomo za določeno priložnost uredili, pri daljši dolžni las si te spnemo, da nam ne bodo v napoto. Pred izbiro ličil moramo v mislih tudi vedno imeti obliko svojega obraza. Najprej si očistimo kožo, da bo ta pripravljena za nadaljnjo nego. Na obraz nanesemo hidratantno kremo, ki našo kožo dodobra nahrani s hranilnimi snovmi, pri tem pa posebej pazimo na območje okoli oči, da krema ne pride v stik z njimi. Po nekajminutnem premoru, ko se je krema vpila v kožo, lahko začnemo z ličenjem z izbranimi ličili.


Thursday 24. December 2009

Povezave: