DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > WELLNESS

Laške pivovske in medene zgodbe


Pomena bogastva narave, zdravilnih učinkov naravnih sestavin in črpanja iz lokalnih elementov se zavedamo tudi v Thermani Laško. Tako smo v zadnjih dveh letih razvili edinstvene pivovske in medene zgodbe.

Svojo wellness ponudbo vse bolj razvijamo prav v smeri avtohtonosti. Wellness programom dodajamo pridih domačnosti in lokalnosti, s čimer želimo našim gostom – tako iz tujine kot tudi iz Slovenije − pokazati, da naša ponudba dobrega počutja ni le kakovostna, temveč tudi edinstvena.
Poleg laške termalne vode, ki se že vrsto let prepleta v široki paleti sodobnih in medicinskih wellness programov, smo dodali nov pridih domačnosti, s katerim smo oblikovali privlačno pivovsko in medeno wellness ponudbo v Wellness Parku Laško in Zdravilišču Laško, kar pa dopolnjujemo s celotno paleto ponudbe – tako na področju kulinarike, animacije kot tudi izletov in delavnic.

Pivovski wellness
Pivo ima – enako kot vino – bogato tradicijo, zgodovino in kulturo. Nekoč pijača bogov, izbrancev, danes pijača vseh ljudi tega planeta. Kar nekaj jih prisega na zvarjenega v Laškem, mestecu ob Savinji, s skoraj dvestoletno tradicijo. In če pivu v zmernih količinah pripisujemo številne – tudi zdravilne – lastnosti, zakaj ne bi bila njegova edinstvena kombinacija sestavin dobrodošla osvežitev tudi za kožo? In to prav v mestecu, kjer je pivo tako rekoč doma …

Številna žita, ki so osnova vsakega dobrega piva (ječmen, pšenica, rž, oves), so bogat vir vitamina E, kar je nadvse dobrodošlo za zaščito in hkrati obnovo kože. Izvlečka islandskega lišaja in gozdnega slezenovca vsebujeta sluzi, ki v tanki plasti prekrijejo kožo in jo zavarujejo pred draženjem in vnetji. Izvleček ameriškega slamnika sodeluje pri obnovi povrhnjice. A tako kot pri pivu tudi pri naših pivovskih izdelkih ne gre brez storžev hmelja, ki vsebujejo fitoestrogene in imajo hkrati antiseptični učinek, kar je dobrodošlo za vitalnost kože.

Olja visoke kakovosti so naraven vir omega-3, -6 in -9 kislin, ki ugodno vplivajo na vitalnost
in strukturo kože, hkrati pa so olja bogat vir nenasičenih maščob, vitaminov, lecitina in rastlinskih hormonov.

S kombinacijo različnih naravnih olj smo nove pivovske izdelke prilagodili različnim tipom
kože − eni kožo intenzivneje navlažijo, spet drugi nahranijo. Novi pivovski tretmaji so primerni tako za mlajšo kot tudi zrelo kožo, za moške in za ženske; koži povrnejo mehkobo in prožnost.
Pivovski izdelki temeljijo na surovini, pridobljeni v Pivovarni Laško, in so plod znanja podjetja
LEKOS iz Sevnice. Z znanjem in izkušnjami domačih terapevtov pa vas bomo v našem Wellness Spa Centru razvajali s pivovskimi maskami in masažami, pilingi in negami, kopelmi, kmalu pa tudi s pivovskim šamponom in mili.

Medeni wellness
V Thermani Laško smo leta 2010 prvi v Sloveniji začeli pisati raznolike medene zgodbe in na naravni osnovi zdravilnih in blagodejnih učinkov medu razvili programe, ki smo jih poimenovali ≫Medeno razvajanje≪. Izbirate lahko med negami obraza in telesa, pri katerih uporabljamo kozmetične proizvode na osnovi medu, ter med medenimi masažami, medenimi ovoji, medenimi kopelmi in savnanjem z medom. Medene zgodbe razvajanja smo nadgradili tudi s posvetovalnico za apiterapijo, kjer apiterapevt svetuje o preventivni uporabi čebeljih produktov in o lajšanju različnih obolenj.


Tuesday 11. October 2011

Povezave: