DOMOV >KULINARIKA > OPREMA

Kuhanje na steklokeramični plošči


Steklokeramični štedilnik s posebej obdelano kuhalno ploščo iz keramiziranega stekla ima dobro mehansko in temperaturno odpornost. Hrana se hitreje skuha, poraba energije pa je manjša za 10 do 15 odstotkov.

Gladka površina steklokeramične plošče je prijetnega izgleda in zmanjšuje nevarnost, da bi se posoda na njej prevrnila. Največja prednost je, da lahko vse vrste posod lpremikamo sem in tja po celi plošči. Steklokeramična plošča je odporna na udarce, temperaturne spremembe in odrgnine.  Površino kuhalne plošče lahko uporabimo tudi za delovni pult.
Tudi čiščenje gladke površine plošče, ki je brez robov je zelo preprosto.

Pokazatelj zaostale toplote nam prikaže, katera kuhalna cona je za kuhanje še dovolj topla in tako omogoča popolno izrabo energije. Pokaže tudi kdaj je kuhalna plošča varna za dotik, saj indikator ugasne šele, ko temperatura površine pade pod 50 stopinj celzija.

V nekaterih trgovinah je že mogoče kupiti steklokeramične plošče z vgrajenimi »grelci hi-light«, ki v primerjavi z običajnimi steklokeramičnimi ploščami hitreje segrevajo kuhalno površino, omogočajo najboljši izkoristek energije, krajši odzivni čas in enakomerno porazdelitev toplote po dnu posode.

 


četrtek 24. december 2009

Povezave: