DOMOV >KULINARIKA > RECEPTI > Mesne jedi

Kuhana krača s kislim zeljem


Krepka jed, z zelo zdravim kislim zeljem. Bogat obrok s hitro pripravo.

Sestavine (4 osebe):
1 prekajena svinjska krača,
1 l vode,
750 g kislega zelja,
3 brinove jagode,
1 čebula,
2 jabolki,
sol,
sladkor

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 2 uri


Priprava:
Kračo umijemo, damo v lonec, dolijemo vodo in kuhamo na zmernem ognju dobro uro. Nato kračo odcedimo in lonec splaknemo. V lonec naložimo kislo zelje, na zelje pa položimo kračo. Na vrh dodamo brinove jagode, sesekljano čebulo in na krhlje narezana jabolka. Prilijemo nekaj vode in na zmernem ognju kuhamo še eno uro. Na koncu po okusu še solimo in zelje zgostimo z dodanim krompirjem.


nedelja 12. januar 2014

Povezave: