DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > KULTURA > Film

Kako veš


Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd in Jack Nicholson igrajo v komediji Kako veš, ki jo je režiral in zanjo napisal scenarij James L. Brooks. Na sodoben in romantičen način skuša odgovoriti na vprašanje: Kako veš?

Lisa (Witherspoon) je ženska, ki se najraje ponaša s svojimi atletskimi sposobnostmi.  Te so bile že od otroštva središče njenega življenja. Ko jo izključijo iz ekipe, ji vzamejo vse, kar je kdaj poznala. Ker ne ve, kaj bi, se opoteka proti običajnemu življenju. V takšnem stanju duha se zaplete z Mattyjem (Wilson), igralcem baseballske prvoligaške ekipe, vase zagledanim ženskarjem – narcisom s kodeksom časti.

George Madison (Rudd) je izjemno moralen poslovnež, ki ima zapleten odnos z očetom Charlesom (Nicholson). Ta se še poslabša, ko je George obtožen finančnih zlorab, ki jih ni zagrešil. Čeprav ga po vsej verjetnosti čaka zapor, so njegova poštenost, integriteta in neomajni optimizem edini način za ohranitev zdrave pameti. Preden Lisino razmerje z Mattyjem požene korenine, spozna Georga. Na prvi zmenek gresta na najhujši večer njunih življenj: njo so ravno izključili iz ekipe, njemu so ravnokar vložili sodni poziv.  Ko se zdi, da vse naokrog razpada, bosta odkrila, koliko človeku pomeni, če se mu zgodi nekaj lepega.

Igrajo: Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd, Jack Nicholson, Kathryn Hahn  

Scenarij in režija:  James L. Brooks


Tuesday 08. March 2011

Povezave: