DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > LEPOTA > Nasveti za vse

Kaj potrebuje koža pozimi?


A si predstavljate toplo, dišečo kopel z svečkami na robu kadi in pa povrhu še kozarec vina v roki? Takšen užitek pa si poskusite pozimi privoščiti čim manjkrat, saj takšna topla kopel škodi koži, ki je pod zimskim stresom.

Znano je, da je naša koža v hladnih mesecih še posebej občutljiva.

Koža potrebuje vlago in maščobo, od obojega pa pozimi dobi zelo malo. Mrzli zrak namreč vsebuje zelo malo vlage, zato pa vlage ne more dobiti niti koža. Pri nizkih temperaturah tudi lojnice znižajo proizvodnjo, tukaj je potem še suh zrak zaradi ogrevanja, kar vse skupaj še dodatno slabo vpliva na kožo.

Še posebej je vetru in mrazu izpostavljen obraz in mu moramo zato posvetiti še posebno pozornost. Najbolje je uporabljati kreme, ki ohranjajo vlažnost kože. Dejavniki za ohranjanje vlažnosti kože so npr. urea, glycerin ali vitamin E.

Zelo pomembne so torej  prave snovi in to še posebej, če se spopadate z diabetesom. Visoke stopnje sladkorja v krvi namreč povzročijo, da lojnice in znojnice ne delujejo več normalno. Posledično je koža bolj suha, luskasta in razpokana. Za sladkorne bolnike je zato redna in skrbna nega kože še posebej pomembna.

Dnevno nego s primernim lotionom namenite vratnemu predelu, kjer se nahaja daleč najmanj lojnic. Tudi očem, ustnicam in rokam se splača posvetiti.

Foto: www.handicap-network.de


Wednesday 15. January 2014

Povezave: