DOMOV >ZDRAVJE > REKREACIJA
Foto: www.joga-v-vsakdanjem-zivljenju.org

Foto: www.joga-v-vsakdanjem-zivljenju.org

Joga


Joga se v našem okolju kar pogosto pojavlja, saj jo lahko zasledimo lahko v knjigah, časopisih, na plakatih, slišimo po radiu, na predavanjih ali v pogovoru s prijatelji. Prav gotovo ste se tudi sami že srečali s tem pojmom in si ustvarili svoje mnenje o jogi.

Morda ob besedi joga pomislite na čilo in prožno telo v nenavadnem položaju, negibnega jogija v meditaciji ali pa na obsežno vzhodno filozofijo. Joga je vse to, vendar obenem tudi mnogo več.

Pravzaprav je zelo težko v nekaj besedah povedati, kaj je joga. Prav gotovo pa je joga eden izmed najbolj celovitih in univerzalnih sistemov oziroma pogledov na svet, človeka in ostala živa bitja ter celoten kozmos. Uči namreč, da je vse našteto neločljivo povezano ter da lahko samo skozi spoznanje in doživetje te celovitosti potešimo svoj notranji nemir ter željo po znanju in trajni sreči.

Joga je dragocen poklon indijskih modrecev, ki so dosegli popolno spoznanje zakonov bivanja. Kljub temu, da je njen geografski izvor Indija, je njena več tisoč let stara modrost univerzalna in večna.

Društvo Joga v vsakdanjem življenju, ki ima svoje organizirane enote v vseh večjih krajih po Sloveniji in njihovi širši okolic (Ljubljana, Domžale, Maribor, Novo mesto, Koper, Celje, Kranj, Škofja Loka, Nova Gorica, Popetre, Ribnica), vsako leto v začetku februarja (ter v začetku oktobra) vpisuje v pomladanski (oz. jesenski) semester vadbe joge. Termine in lokacije vadb po Sloveniji si lahko ogledate na spletnih straneh posameznih društev.

Vir: www.joga-v-vsakdanjem-zivljenju.org


torek 23. oktober 2012

Povezave: