DOMOV >ZDRAVJE > LEKARNA

Iz domače lekarne naših članov


Vse več ljudi vedno bolj prisega na sredstva iz domače lekarne.

Življenjske izkušnje članov kluba PoSrcuMlad.si, ki morebiti segajo celo do zakladnice naših babic, nam morebiti razkrijejo kakšno zanimivo in nenazadnje morda tudi učinkovito naravno zdravilno sredstvo.

Če želite prispevati vaše preizkušene recepte za takšne in drugačne tegobe vsakdana - npr. lajšanje težav prehlada, pomirjanje pikov komarjev in drugih insektov, lajšanje alergijskih simptomov ipd. nam pošljite svoj nasvet na:
redakcija@posrcumlad.siNASVET 1 - PROTI PREHLADU
Prehlad se vas sploh ne bo lotil, če boste poskusili s terapijo z ingverjem. Ingver olupite in odrežite kos velikosti stroka česna, prelijte s pol litra vrele vode in pustite stati pol ure. Mlačni poparek ali ohlajen čaj pijte v požirkih čez dan.
Miran iz Ljubljane

NASVET 2 - LAJŠANJE PREHLADA
Za lajšanje tegob prehlada si lahko pomagate tudi s timijanom. Timijanov poparek lahko uporabimo kot razkužilo, ki je zelo učinkovito pri izpiranju ust in grgranju, tako je primerno za prhanje vnete sluznice. Ko smo prehlajeni lahko timijan uporabimo pri inhaliranju, seveda pa si ne pozabimo pripraviti odličnega timijanovega čaja, ki pomirja tudi kašelj.
Angelika, Ruše

NASVET 3 - PROTI PIKOM KOMARJEV
Pri pikih komarjev in drugih insektov ali ugrizih žuželk si lahko pomagamo z ognjičem, ki je kot razkužilo ter primerno zdravilo prve pomoči. Uporabimo ga lahko kot poparek, lahko pa enostavno zmečkamo njegove liste ter si prizadeto mesto natremo. Sicer je pa za ognjič znano, da odpravlja okužbe in pospeši zdravljenje, prav tako naj bi tudi ustavljal krvavitve.
Zala, Žirovnica

NASVET 4 - LAJŠANJE SONČNIH OPEKLIN
Kdor še ni občutil prekomernega učinka sončnih žarkov na svoji koži, je resnično rojen pod srečno zvezdo. Tisti bolj bledolični, ki svojo nepazljivost in brezskrbno uživanje na soncu hitro občutimo, pa lahko sončne opekline lajšamo na več načinov. Za pomiritev kože lahko uporabimo navadni jogurt, s katerim namažemo prizadete dele telesa. Podobno hladilen učinek ponuja tudi beljak, ki ga ločenega od rumenjaka preprosto namažemo in pustimo nekaj minut, da nam prijetno hladi kožo, vendar ne predolgo, da se ne zasuši, saj ti občutki niso preveč prijetni - kot bi nam kožo, ki je že tako prizadeta, še bolj "vleklo skupaj".
Ana, Polzela

OPOZORILO
Tukaj navedena naravna sredstva in metode so nam poslali naši člani. Vse bralce te strani opozarjamo, da ne vemo, kako učinkujejo na posamezne ljudi, zaradi česar ne prevzemamo nobene odgovornosti za njihove resnične učinke ali morebitne stranske učinke.
Uredništvo Po srcu mlad


petek 13. avgust 2010

Povezave: