DOMOV >NASVETI > ZNANJE

Internet za vse generacije


Tudi v Sloveniji ugotavljamo porast števila starejših uporabnikov interneta.  V Sloveniji do sedaj ni bilo spletnega portala vsebinami za starejše. Ponavadi spletne strani ne upoštevajo napotkov in zahtev raziskav starostnikov, nanašajoč se  na preglednost, berljivost, vsebinsko oblikovanje in barve.

Veliko stvari kaže na to, da internet zadovoljuje drugačne potrebe kot radio in televizija ter tisk in da ni konkurenca v zabavi in preglednih informacijah, kar pa večina ljudi od medijev pričakuje.

Internet je posebej zanimiv zaradi:
• individualne komunikacije (E-mail, Chat …);
• iskanje informacij (skladišče informacij in znanja);
• spletne trgovine.

Internetne storitve pomagajo varčevati s časom. Odpadejo namreč poti v banko ali v samopostrežno.

Internet ponuja izjemne možnosti pri komuniciranju s specifičnimi javnostmi. Klasično sporočilo lahko dopolnimo s sliko, videom, zvokom in seveda z množico dodatnih informacij na spletni strani. Danes velja za najučinkovitejše izpeljan komunikacijski splet, zmes tradicionalnih medijev in on-line medijev.

Internet pa ponuja izjemno širok spekter možnosti in obiskovalce pritegne v dialog. Zelo pomembno je, kako uporabnik interneta izkoristi svoj obisk.

Nove tehnologije  omogočajo takojšen dostop do informacij. S tem, ko kupci zlahka dostopijo do informacij o izdelkih, cenah in tudi mnenj drugih potrošnikov o le-teh, dobivajo v roke veliko moč. In kar je zelo pomembno, pretok informacij je globalen. Tako tudi v Sloveniji posamezni potrošniki kupujejo preko interneta iz razloga, ker je ceneje.


Thursday 24. December 2009

Povezave: