DOMOV >KULINARIKA > LOKALI

Gostišče Taverna v Jeruzalemskih Goricah


Celotna Taverna diha duha starih časov. Oprema (miza, sedeži, stoli, šank) je narejena iz odsluženih preš in sodov, s sten in polic se bahajo številne starine - med njimi odkrijete celo amfori, ki ju je semkaj zaneslo vinsko bratstvo. Gostišče Taverna lahko sprejme 70 gostov, ko ni glasbe ali 55 gostov ob večerih z glasbo, seveda prištejte tudi 50 sedišč na terasi ob lepem vremenu in toplih poletnih večerih.

Posebej zanimiv je lep razgled na vse strani neba, prijeten vetrič, ki vseskozi pihlja in velik sod, v katerem lahko sedi šest oseb. Na vrtu je tudi "ribnik" Taverna, akvarij s postrvmi, ki jih lahko le občudujete ali pa jih zaužijete na krožniku.

Pod Taverno je stara obokana klet, ki jo lahko obišče in v njej degustira vino do 50 gostov. Ta klet je bila nekoč sestavni del gospodarskega poslopja nekdanjega lastnika, ki se je po tradiciji ukvarjal z vinogradništvom. Klet je vseskozi prijetno hladna, v njej dozorevajo najboljša vina "Slovenske Toscane", Jeruzalemasko Svetinjskih goric.

V njihovi ponudbi boste našli domače in klasične jedi: hladne predjedi, juhe, tople predjedi, jedi iz posebne ponudbe, jedi po naročilu, pizze, priloge, ribe, solate, sirie, sladice in še in še.

Če bi želeli pri njih prenočiti, imajo na voljo 9 sob.

GOSTIŠČE TAVERNA
Veličane 59
2259 Ivanjkovci
Tel: 02 719 41 28


Vir: www.taverna-jeruzalem.si


Monday 18. July 2011

Povezave: