DOMOV >PROSTI ČAS > IZLETI IN POTOVANJA > Po Sloveniji

EKO terme Snovik


TERME SNOVIK so najvišje ležeče terme v Sloveniji, obkrožene na eni strani s Kamniško Savinjskimi Alpami, na drugi strani pa s čudovitimi gozdovi in neokrnjeno naravo Tuhinjske doline. Od  Kamnika so oddaljena 9, od Ljubljane pa 30 km oziroma slabo uro vožnje z avtom.

Terme sestavlja bazenski  kompleks z zunanjimi in notranjimi bazeni in apartmajsko naselje »Hišice na robu gozda«, kjer je 74 apartmajev**** (45 m2) in 31 dvoposteljnih sob****.

Visoko kakovostna termalna voda je osnovno bogastvo Term Snovik. Ker je brez primesi, bogata z magnezijem, kalcijem in koristnimi minerali, je odlična tudi za pitje. Od leta 2006 dalje je tudi uradno potrjena kot naravno zdravilno sredstvo. Temperatura vode v bazenu je od 32 do 36 stopinj.
Voda blagodejno vpliva na obolenje hrbtenice, stanje po poškodbah in operacijah, kronične revmatične spremembe in nerazgibanost sklepov, artroze, išijas, poškodbe meniskusa in ob rednem pitju tudi na težave z želodcem in prebavili. Zaradi visoke vsebnosti kalcija je zelo primerna tudi za vse, ki imajo osteoporozo.

V lastnem zeliščnem vrtu pridobivajo zelišča, ki jih uporabljajo za čaje in kuho.

Povabilo na obisk v Terme Snovik
Že od vsega začetka dalje v Termah Snovik skrbijo za dobro okolja in širijo zavest o pomembnosti zdravega načina življenja. So edino turistično podjetje v Sloveniji, ki je prejelo EU znak za kakovost – EKO marjetico. Letos so ustanovili Klub zdravja, ki prinaša številne ugodnosti za člane in združuje štiri področja: gibanje, duševno ravnovesje, zdravo prehrano in dobro počutje. Namen ustanovitve Kluba zdravja je, da z izvajanimi aktivnostmi, predavanji, različnimi oblikami vadbe v vodi in na prostem, masažami in drugimi aktivnostmi, tudi sami vzpodbudijo čim več ljudi, da preventivno skrbijo za svoje zdravje. Z dodatnimi popusti na storitve, ki jih članstvo prinaša, je to še lažje.

Vsak mesec imajo vsaj eno predavanje na temo zdravja: o stresu, o radostnem staranju, o osteoporozi, EFT – tapkanju, decembrskih praznikih…. Za kreativne ali za tiste, ki se želijo sprostiti, so pripravili 3-dnevno lončarsko delavnico, ki jo vodi lončar Igor Bahor iz Topolšice.

Program Kluba zdravja je objavljen na internetnih straneh term Snovik, www.terme-snovik.si.

V hladnih jesenskih dneh kopanje v termalni vodi poživi duha in razgiba vse generacije v družini, za katere so pripravili ugodne pakete »Moja družina«. V paket so vključene kopalne karte, kosilo in pijača za člane družine - dva in več, in to po izjemno ugodni ceni.

Ponudba jesenskih počitnic je vabljiva za družine različnih velikosti in starosti, še posebej za  seniorje in enostarševske družine. Paketi vključujejo polpenzione v sobah ali pa najem apartmaja, neomejeno kopanje v bazenih, vstop v savne, izposojo športnih rekvizitov in dodatne popuste za masaže.

V ekosvetu termalnih užitkov bodo v mesecu decembru poskrbeli za praznično in sproščeno vzdušje. Gostje bodo lahko  preživeli novoletne praznike in silvestrsko noč malo drugače - brez obvezne večerne toalete - sproščeno, na bazenu. Na razpolago bo bogat animacijski program, možnost ogleda živih jaslic in udeležbe pohoda z baklami. Po najdaljši noči v letu so pripravili Novoletni ples in Slovenski večer s citrami. Dneve si bodo gostje lahko popestrili s sprehodom, saj imajo ob vznožju kamniških planin veliko možnosti  za izlete ali pa se preizkusijo v drsanju na naravnem drsališču.

Ljubitelji smučanja pa si lahko privoščijo zanimivo kombinacijo kopanja v termah Snovik in smučanja na Krvavcu, vse to v  enem paketu dopustovanja.


Monday 16. January 2017

Povezave: