DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > KULTURA > Film

Debela mama


Debela mama se vrača in tokrat ima obilno podporo: najstniškega posvojenca Trenta.  Martin Lawrence je znova tu kot agent FBI Malcolm Turner in kot Turnerjev do neprepoznavnosti zakrinkani alter ego, Debela mama. Turnerju se pridruži  Trent (Brandon T. Jackson) in skupaj se pod krinko odpravita v dekliško umetniško šolo, potem ko je Trent priča umora. Izdajata se za Debelo mamo in njeno zajetno pomočnico   Charmaine. Morilcu morata stopiti na prste, preden ju ta razkrije.
Ko je občinstvo leta 2000 spoznalo lik Debele mama v komediji Hiša debele mame, je film postal svetovno uspešna senzacija. Zabava se je nadaljevala v Hiši debele mame 2. Občinstvo se je navdušeno odzvalo na veličastno Lawrencovo upodobitev matriarhinje, ki ne dovoli, da bi jo karkoli ali kdorkoli – niti najbolj zakrknjeni kriminalci ne – oviral na poti.

Debela mama je všeč občinstvu vseh starosti in narodnosti. “Mislim, da vsak pozna Debelo mamo,” pravi Lawrence. “Morda ni videti kot lik, ki ga igram, a prav vsak ima odkritosrčno in velikodušno sestro, teto ali babico. Prav odkritost in dobrosrčnost sta mi pri Debeli mami všeč.” Producent David T. Friendly, ki je poleg Lawrenca sodeloval pri vseh treh delih Debele mame, dodaja: “Martin seveda Debelo mamo dodobra pozna, zaradi njega je sočutna. Debela mama se skozi življenje prebija s pozitivnim odnosom, skuša izboljšati stvari.”

“Poznati Debelo mamo pomeni imeti jo rad, postala je nič manj kot ikona,” povzema režiser Whitesell, ki je režiral tudi drugi del Debele mame. “Debela mama ima mnenje o vsem in vas bo po potrebi po riti. A predvsem je zabavna in ljubeča.”

Uspeh prvih dveh Debelih mam je privedel do tretjega, a Lawrence, Friendly, Whitesell in scenarist Matthew Fogel so z novim filmom želeli franšizo predrugačiti, ne le nadaljevati uspešno formulo. Zato so film odprli za občinstvo, ki se ga prva dva filma skoraj nista dotaknila: za najstnike. V bistvu, pripomni Friendly, “začenjamo znova in snemamo nekaj, kar ni senca prvih dveh filmov.” Lawrencov Malcolm/Debela mama ima tokrat nepričakovanega partnerja – posvojenca Trent. Dogajanje je prav tako postavljeno v presenetljiv kraj, v dekliško umetniško šolo, film pa vsebuje tudi več glasbenih in plesnih točk z Lawrencom, Jacksonom in nadarjenim ansamblom mladih, prihajajočih zvezd.

Igrajo:
MARTIN LAWRENCE, BRANDON T. JACKSON, JESSICA LUCAS,

Ekipa:
Režija: JOHN WHITESELL
Scenarij, zgodba: MATTHEW FOGEL
Zgodba: .DON RHYMER
Producenta: DAVID T. FRIENDLY, MICHAEL GREEN
Izvršni producenti: JEFFREY KWATINETZ, JEREMIAH SAMUELS, ARNON MILCHAN
Kamera: ANTHONY B. RICHMOND, ASC / BSC
Kostumi: MEGHAN C. ROGERS
Montaža: PRISCILLA NEDD FRIENDLY, A.C.E.
Glasba: DAVID NEWMAN


Tuesday 22. February 2011

Povezave: