DOMOV >KULINARIKA > RECEPTI > Sladice

Čokoladni kolač


Sestavine:
4 jajca
5 dcl sladkorja v prahu
5 dcl moke
3 dcl belega olja
3 dcl kisle vode
3 dcl zmletih orehov
1 dcl ruma
1 vanili
1 pecilni
150 g jedilne čokolade

Čas priprave: 30 min
Čas peke: 45 min

Priprava:
Zapovrstjo zmešamo sladkor in jajca, zatem še olje, kislo vodo, rum, orehe, vanili in moko s pecilnim praškom. Maso vlijemo v srednje velik pekač in pečemo na temperaturi 180–200 stopinj Celzija.

Malo mleka in jedilno čokolado prekuhamo in prelijemo po še toplo pečenem pecivu. Če pečemo maso v manjšem pekaču – tako, da vse skupaj postane višje - jo lahko tudi prerežemo in namažemo s poljubno kremo.


četrtek 24. december 2009

Povezave: