DOMOV >KULINARIKA > RECEPTI > Zelenjavne jedi

Bučkin riž


Sestavine:
(za 4 osebe)
150 g mesa oranžne sladke buče
3 srednje velike korenčke
1 manjšo čebulo
strok česna
7-10 lističev kitajskega zelja
nekaj žlic olivnega olja
150-200 ml zelenjavne juhe
dolgozrnati riž (lahko jasminov)
sol, poper, bazilika, majaron, mleta kumina
druge začimbe po želji

Priprava:
Riž operemo in ga skuhamo. Medtem pripravimo zelenjavo. Olupimo čebulo, jo razrežemo na četrtine, te pa kasneje na drobne trakove. Bučkino meso naribano na debelejše rezance ali jo temu primerno narežemo na manjše, tanke trakove. Podobno pripravimo tudi korenje. Liste kitajskega zelja operemo in prav tako narežemo na manjše trakove.

Na nekaj žlicah olivnega olja popražimo čebulo do zlate barve. Dodamo bučkino meso in nekaj minutk na večjem ognju rahlo popečemo. Sledi korenje, po potrebi dodamo olivno olje, ter še nekaj minutk pražimo. Dodamo še kitajsko zelje in česen, na hitro popečemo ter zalijemo z zelenjavno juho, da vse skupaj malo podušimo.

Ko je zelenjava pripravljena, dodamo kuhan riž in ga vse dobro pomešamo. Začinimo s predlaganimi zelišči po lastnem okusu in postrežemo še toplo. Pa dober tek.


torek 03. julij 2012

Povezave: