DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > KULTURA > Knjige

Bres skrbi, kar naprej!


Prvič v slovenskem jeziku. Vodnik za seniorje, starejše in ostale odrasle – o računalniku in svetovnem spletu.

Brez povezave s svetom ne gre več. Računalnik kot ena izmed povezav, kjer se resnično lahko povežemo s komerkoli, če le imamo to možnost. Želja po biti »in« je vedno večja, od nas se pričakuje, da smo na tekočem z vsem kar se dogaja okoli nas.

Družabna omrežja niso samo za mularijo. Na spletu boste težko našli kaj bolj sproščenega od družabnih omrežij, blogov in forumov. Družabna, ali socialna omrežja, kot jim tudi pravijo, so velika spletišča, na katerih se srečujejo uporabniki spleta. Na njih lahko objavljajo fotografije, povedo, kaj trenutno počnejo in kaj jih zanima, klepetajo, izmenjujejo mnenja o filmih, glasbi, hrani, športu, politiki …

Trenutno najbolj znano omrežje je Facebook ali Fejsbuk. Najdete ga na naslovu www.facebook.com, kjer se mu lahko kar tako tudi pridružite – brezplačno, brez digitalnih potrdil in podobnih komplikacij. Smisel družabnega omrežja je, da vas v njem najdejo (oziroma prepoznajo) prijatelji, znanci, sodelavci ali sorodniki. Tako, in ste se pridružili več kot 750 milijonom uporabnikom Facebooka z vsega sveta.

Tudi Založba Pasadena je na fejsbuku! www.facebook.com/#!/zalozba.pasadenaNa spletu je še milijon drugih stvari, ki jih lahko počnete, najdete lahko različne uporabne informacije, ki vam vsakodnevno olajšajo življenje. Stati v vrsti pred bančnimi okenci zaradi plačevanja položnic tudi ni več potrebno. Kajti vse to vam pomaga rešiti omenjena knjiga.

Prvi vodič za uporabo svetovnega spleta za starejše v slovenskem jeziku vas na preprost in razumljiv način popelje v skrivnost osnov računalnikov ter uporabe svetovnega spleta.

Razdeljen je na poglavja, ki nas počasi vpeljejo v svet našega računalnika, s pomočjo katerega vstopimo v svetovni splet:

•    Moj prvi PC
•    Poglavje za popolne začetnike
•    Internet
•    Okno v svet
•    Brskalniki
•    Čarobna knjiga
•    Elektronska pošta
•    Čaka te pošt@
•    Uporaba interneta
•    Deskanje po spletnih širjavah.

Cilj založbe in avtorjev je bil napisati knjigo, ki bo bralcu, ki z računalnikom ni na »ti«, zares prijazna in v pomoč, ne pa le spisek suhoparnih navodil, ob katerem bralec potrebuje slovar. Zato so v njej združili sile avtorji pod vodstvom urednika Braneta Šalamona.

Novinarju, ki že vrsto let piše o računalništvu, sta se v knjigi pridružila avtor številnih knjig o računalnikih Nikolaj Pečenko (pisec knjige Moj prvi PC), računalniški strokovnjak Gorazd Praprotnik in predavatelj, administrator portala projekta SETIP (Senior Education and Training Internet Platform) Adi Slabe in Dore Tomažič.

Najlažje in najhitreje knjigo naročite na: www.pasadena.si/knjigarnaOglasno sporočilo


Monday 17. December 2012

Povezave: