DOMOV >PROSTI ČAS > HOBI

Bliskavica


Svoj fotoaparat že dodobra poznate. Veste, katere funkcije uporabite v določeni situaciji, kaj narediti v primeru premočnega sonca, kaj v oblačnem vremenu, kako iz izbranega motiva narediti najboljšo fotografijo glede na možnosti, ki vam jih ponuja vaš digitalni fotoaparat. Vendarle pa obstaja precej osnovnih pravil, ki jih je dobro poznati, da bo vaš fotografski izdelek še boljši.

Ker brez svetlobe ni dobre fotografije, bomo najprej osvetlili področje bliskavice. Večinoma imajo fotoaparati že vgrajene bliskavice, kar je zagotovo bolje, kot pa imeti fotoaparat brez bliskavice. Če se odločate za izbiro novega fotoaparata, poskušajmo najti takšen model, ki omogoča dolge osvetlitve, ter ima tudi možnost izključitve bliskavice. Slednje prav tako ponuja skorajda že vsak model, kar je priročno za sončne poletne dni oziroma na splošno dneve, ko nam dnevna svetloba omogoča čudovito barvno paleto na naših fotografskih izdelkih, in bi bila vsakršna dodatna osvetlitev zgolj izguba kvalitete barv in velika možnost tveganja preveč osvetljenih fotografij.

Fotografija, pri kateri smo za osvetlitev motiva uporabili bliskavico, kadar trenutna situacija ne ponuja dovolj svetlobe, bo zagotovo kvalitetnejša, lepša in bolj slikovita.


Monday 16. November 2009

Povezave: