DOMOV >ZDRAVJE > ALTERNATIVA

Bioenergija


Osnova vseh življenjskih procesov je življenjska energija. Dokler v organizmu ta energija kroži svobodno, ohranja telesno uravnovešenost in zdravje. Preveč ali premalo bioenergije ruši skladnost energijskega telesa, kar je največkrat vzrok za nastanek najrazličnejših bolezni.

Leta 1976 je svetovna zdravstvena organizacija (WHO) uradno priznala komplementarno zdravljenje. Takrat so bili postavljeni temelji za nove pristope zdravljenja z bioenergetskim konceptom.

Skupaj s klasičnimi oblikami zdravljenja, bioterapija preprečuje številne telesne in psihične bolezni. Pri bioenergiji gre za preprosto tehniko dotikanja oziroma polaganja rok na telo ali v njegovo bližino. Bioenegrija je del tradicionalnega, naravnega zdravilstva. Še danes mnogi dvomijo v učinkovitost tega komplementarnega zdravljenja, čeprav so v svetu in pri nas opravili že številne raziskave. Bioterapijo lahko izvajajo samo ljudje z visokim bioenergetskim potencialom.

Največja pridobitev na področju bioenergije je bila dosežena z Kirlianovo fotografijo človeške avre, s pomočjo katere je mogoče napovedati spremembe človekovega zdravja. Zelo izkušeni bioenergetiki lahko z dotikanjem avre v nekaj minutah prepoznajo bolezen.

Bioenergetiki z različnimi tehnikami polaganja rok in žarčenja iz rok vplivajo na pretok energije. V kolikor v energetskem polju energije manjka, energijo dodajajo, v kolikor je energije preveč, jo lahko odvzamejo. Mravljičenje, občutek toplote ali hlada, vibracije, občutek lebdenja, sprostitev, občutek strahu ali sreče ter splošno boljše počutje so najpogostejši občutki, ki jih navedejo bolniki.

Bioenergetiki navadno ne postavljajo diagnoz. Terapija traja pol ure, učinek terapije je zelo različen in ima tudi različno dolg čas trajanja. Pomembno je vztrajati. Četudi ima nekdo še tako velike zdravstvene težave, ne sme obupati. Tudi pri diagnozi neozdravljive bolezni je pomembno vztrajati in poiskati vse možnosti za upočasnitev bolezni ali izboljšanje stanja.

Ali imamo v Sloveniji dobre bioenergetike? Veliko jih je, dobrih in tudi slabih, z znanjem, ki so ga prinesli iz tujine ali so se izšolali v Sloveniji. In kako jih boste prepoznali? Slabi bioenergetiki obljubljajo čudeže, popolne ozdravitve … dobri vam bodo poskusili pomagati in za to narediti vse, kar je v njihovi moči. Najboljši bioenergetiki so tisti, ki prevajajo energijo iz vesolja in ne neposredno svoje energije.


Tuesday 17. February 2015

Povezave: