DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > KULTURA > Knjige

Bela Masajka


»To je zgodba o štirih letih, ki sem jih preživela v divjini Kenije. Takrat sem sledila veliki ljubezni svojega življenja in spoznala nebesa in pekel. To je bil moj največji boj za preživetje.«

Corinne Hofmann je pri sedemindvajsetih letih s fantom obiskala Kenijo. Na enem izmed lokalnih trajktov je uzrla masajskega bojevnika in se vanj v hipu zaljubila. Odpovedala se je vsemu, kar je dotlej sestavljalo njeno življenju: dolgoletnemu fantu, domačim in uspešni trgovini, ki jo je imela v rojstni Švici. Sklenila je premostiti prepad med dvema popolnoma različnima svetovoma in se podala na pot, polno samoodrekanj in prilagajanj.

Več zanimivega branja najdete v sami knjigi Bela Masajka, ki je enostavno ne boste uspeli odložiti. Privoščite si pestro in resnično življenjsko zgodbo, katere središče dogajanja je postavljeno na afriška tla in po kateri je bil posnet tudi istoimenski film iz leta 2005, katerega režiser je bila Hermine Huntgeburth.

Izberite svoj izvod, ki ga boste – še posebno, če ste ljubitelj oz. ljubiteljica dobre resnične pripovedi, ki človeka popolnoma »vsrka in potegne« vase – verjemite, z veseljem znova jemali s svoje knjižne police in ga morda priporočili ali posodili tudi svojim prijateljem.


četrtek 24. december 2009

Povezave: