DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > KULTURA > Knjige

Avatar


Avatar. Kaj je prva stvar na katero pomislite ob tej besedi? Film? Modra bitja z dolgimi repi in zašiljenimi ušesi? Slikica, ki si jo izberete ko se prijavite na kak forum in predstavlja vaš virtualni jaz?

Ponavadi je odgovor nekaj od naštetega. Režiser James Cameron je s filmom Avatar, ki je nagrajen tudi z Oskarjem, širši javnosti predstavil eno najpomembnejših indijskih duhovnih besed in povzročil množično ugibanje - kaj sploh je Avatar? Avatar ni neka novodobna pogruntavščina, ki je zrasla na režiserjevem zeljniku. To ni zgolj film. Avatar je nekaj več.

Avtor se pri pisanju velikokrat naveže na film, zaradi lažjega razumevanja, a knjigo Duhovni nauki Avatarja bi zlahka lahko imenovali kar manjkajoča »Navodila za uporabo«, ki jih ob vstopu v življenje človek  ni dobil. Marsikdo si po prebranem reče, da bi bilo veliko lažje živeti, če bi jo dobil že ob rojstvu.

Žal tako ne gre, a vseeno se vam ponuja možnost »popravnega izpita«. Knjiga vam ponuja vam znanje, ki vam bo pomagalo, da živite čim bolj skladno s svojo pravo
naravo in da jo tudi poosebljate – ne glede na vaš pogled na svet – ter s pomočjo večjega zavedanja, sodelovanja in integritete rešujete osebna, lokalna in svetovna  vprašanja.

Knjiga je namenjena vsem, ki jim ni vseeno kaj se dogaja z našim planetom, vsem, ki imajo dovolj! Vsem, ki verjamejo, da se stvari lahko spremenijo in da se tudi bodo. In hkrati vsem, ki se zavedajo, da je zdaj mogoče zadnji čas, da spremenimo stvari na boljše.

Izdal:  Založba Cangura
Leto izdaje: 2012
Število strani: 211
Format: mehka vezava, 13,5 x 21,0


Sunday 01. April 2012

Povezave: