DOMOV >KULINARIKA > OPREMA

Aparat za peko kruha


Peka kruha doma ima več prednosti. Poleg veliko nižje cene tudi točno veste, kaj boste pojedli, še posebej, če se boste po moko odpravili do kakšnega bližnjega mlina. Kruhu lahko primešate sestavine po lastni želji, uporabite različne mešanice žit, dodate še cela semena, začimbe ali zelišča.
Aparati za peko kruha so v Sloveniji v zadnjem času postali pravi hit. Največja prednost aparata je, da vse opravi sam (premeša, zgnete, vzhaja, peče), le na sestavine ne smemo pozabiti.

Z aparatom za peko kruha, moči 600 d0 800 W, lahko izbiramo velikost hlebca od 700 g do 1350 g. Največkrat imajo aparati 10 digitalnih programov,  pečemo lahko različne vrste kruha, nastavljamo kontrolo zapečenosti skorje kruha, po končanem pečenju pa aparat ogreva spečeni kruh še 60 minut. Določeni modeli omogočajo, da z nastavljivim timerjem programiramo peko tudi do 13 ur v naprej.
Posoda za kruh in gnetilka so narejeni iz materiala, na katerega se testo ne prijemlje. Posoda v katerem se peče kruh, je ločena od aparata in omogoča lažje čiščenje. Na spodnjem delu aparata so nedrsljive nogice, ki preprečujejo drsenje.

Proizvajalcev in modelov aparatov za peko kruha je ogromno in kupite jih lahko v vsaki tehnični trgovini.
Cene: že od 40 EUR, pa vse do 100 EUR

Eden od receptov za pečenje v aparatu:
180 g navadnega jogurta
2 dcl vode
2 žlici olja
2 merici soli
100 g bele moke tip 400
100 g ostre bele moke
100 g moke tip 850
300 g moke tip 500
1 merico sladkorja
10 g svežega kvasa

Presenetite svoje goste z domačim kruhom.


četrtek 24. december 2009

Povezave: