DOMOV >NASVETI > SOCIALA

Aktivna in kakovostna starost v Deosovih centrih za starejšeŽivljenjska doba se zaradi številnih razlogov podaljšuje, višja starost pa lahko s seboj prinese številne izzive. Med njimi je zagotovo tudi ta, da si ne glede na starost, ljudje želimo polepšati in popestriti življenje tudi v poznih letih, saj je to človekova pravica. Dejstvo je, da če je posameznik zdrav in pokreten ter ima željo po aktivnem preživljanju vsakega dne posebej, so lahko leta v jeseni življenja prav tako pestra, kot v obdobjih pred tem. V Deosovih centrih za starejše, ki so znani tudi po visokokakovostni oskrbi in nadstandardno opremljenih prostorih, svojim stanovalcem nudijo obilico aktivnosti, s katerimi je vsakodnevno preživljanje prostega časa prijetnejše.


Oprema in oskrba v skladu s potrebami stanovalcev

V zasebnih centrih za starejše s koncesijo Deos, ki se nahajajo na lokacijah v Črnučah, Gornjem Gradu, Notranjih Goricah, Horjulu, Trnovem, Cerknici in Medvodah, stanovalcem nudijo veliko ugodja, celostno zdravstveno nego in socialno oskrbo ter številne prostočasne aktivnosti. Vsak Deosov center ima svoje specifičnosti, po katerih je dom prepoznaven, vsem pa so skupne visoko kakovostne storitve in oprema ter prijetna okolica,strokovna nega in oskrba, ki jo izvajajo vrhunsko usposobljeni zaposleni, s specifičnimi strokovnimi znanji. Tudi arhitekturne rešitve znotraj objektov, prilagojene potrebam njihovih stanovalcev in osebje, ki s svojo strokovno usposobljenostjo in srčno kulturo ustvarja  prijazen in domač utrip življenja v  Deosovih Centrih, dajejo drugačen pridih bivanja starejših.

Starostniki lahko najamejo tudi apartma s celostno zdravstveno oskrbo
Vsi Deosovi domovi so kakovostno in sodobno opremljeni. Sobe so v vseh domovih v skladu s standardi in normativi socialnovarstvenih zavodov, s kopalnico in balkonom. V Centrih starejših Črnuče in Notranje Gorice ter v novem prizidku doma v Horjulu, ki so bili zgrajeni v zadnjem letu, so sobe tudi prostornejše, z najnovejšim pohištvom, primernim za nego in oskrbo starejših oseb, za specifične potrebe starejših je prilagojeno tudi samo bivalno okolje,. V Notranjih Goricah nudijo tudi možnost najema apartmajev znotraj doma, za eno osebo ali dve (primerno za pare), v okviru katerih lahko uporabnik naroči popolno domsko zdravstveno in socialno oskrbo.

Pri vsakodnevnih aktivnostih sodelujejo tudi svojci
V okviru vseh storitev v centrih je za stanovalce na voljo tudi visok nivo socializacije in vrsta dodatnih storitev, ki so potrebne za prijetno in brezskrbno bivanje starostnikov, kot so na primer frizerski salon, pedikura, masaže in podobno. V nekaterih centrih nudijo tudi začasne nastanitve v primerih, ko se zgodi, da bližnji zbolijo ali odidejo na dopust, nudijo pa tudi prevoze toplih obrokov na dom starostnikov v bližnjem okolju in razvijajo medgeneracijske skupine za samopomoč. Te pomagajo starejšim čim bolj kakovostno preživljanje vsakdana. Med aktivnostmi, ki jih izvajajo vsak dan, sodi jutranja telovadba pod vodstvom fizioterapevtke in delovne terapevtke. Izvajajo tudi različne terapije, glede na zdravstveno stanje oskrbovanca, del vsakdanjika pa je tudi vrsta družabnih iger, kot so tombola, kartanje, skupinsko reševanje križank in podobno. V okviru vsakodnevnih aktivnosti in pomoči številnih prostovoljcev se stanovalci v centrih na vsakodnevni ravni povezujejo s svojci, radi pa jih obiščejo tudi upokojenci iz bližnje okolice. Skupaj z njimi izvajajo številne različne družabne in dobrodelne dogodke, organizirajo pa tudi ustvarjalne skupine ter izlete in športne igre.


Wednesday 13. March 2013

Povezave: