DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > KULTURA > Film

A-ekipa


V A ekipi spremljamo drzne podvige barvite ekipe nekdanjih specialcev, ki so jim podtaknili umor, ki ga niso zagrešili.  Stvari se lotijo po svoje in uporabijo svoja znanje, da bi oprali svoja imena in našli pravega krivca. Liam Neeson (Ugrabljena), Bradley Cooper (Prekrokana noč), mojster borilnih veščin Quinton “Rampage” Jackson in senzacija iz Okrožja 9 Sharlto Copley tvorijo A ekipo.
Liam Neeson uporablja Hannibala Smitha, mojstrskega načrtovalca drznih misij, ki zahtevajo do zadnjega trenutka natančen timing in nenavadne sposobnosti ekipe neverjetno učinkovitih vojakov. Bradley Cooper je Templeton “Face” Peck, ki lahko za neortodoksne in drzne misije A ekipe priskrbi vse.  Quinton “Rampage” Jackson je B.A. Baracus, voznik in mišičjak ekipe. Sharlto Copley pa je H.M “Howlin’ Mad” Murdock, nadarjen pilot in čistokrvni norec.  

O ZGODBI
A ekipa je bila ena najbolj priljubljenih in uspešnih serij osemdesetih. Njena avtorja sta  Stephen J. Cannell in Frank Lupo. Serija se je osredotočila na dogodivščine štirih vietnamskih veteranov, ki jih je vojaško sodišče obsodilo za zločin, ki ga niso storili. Zato so šli v ilegalo in postali plačanci.  Serija je imela ogromno zvestega občinstva.
“A-Team je bila mnogo več kot le uspešna televizijska serija.  Bila je fenomen,” pravi njen avtor Stephen J. Cannell, ki je eden od producentov filma.  “Do takrat na televiziji ni bilo glavnih likov, kakršni so bili v A-Team. V svojem bistvu je imela preprosto zamisel: štirje po krivem obsojeni možakarji se odločijo pomagati ljudem, ki si ne morejo pomagati sami. Potreba zoperstaviti se krivici je krasna tema za zgodbo in občinstvo se je z navdušenjem odzvalo nanjo. Generacije otrok so odrasle s serijo in potem je nova generacija dobila priložnost videti ponovitve in bila enako navdušena.”

Igrajo:
Liam Neeson, Bradley Cooper, Quinton “Rampage” Jackson, Sharlto Copley, Jessica Biel, Patrick Wilson.

Ekipa:
Režija: JOE CARNAHAN
Scenarij, vloga Pika: BRIAN BLOOM
Scenarij: SKIP WOODS
Glasba: ALAN SILVESTRI


Tuesday 03. August 2010

Povezave: