E - NOSTAVNO NA KOLO

 Dodana: 2020-07-23

Sobota, 25.julij 2020, pred Hotelom Cerkno, v okviru "PAJTIČKA FEST".

V maju je Občina Cerkno v okviru izvajanja projekta E - NOSTAVNO NA KOLO, ob Večnamenskem centru Cerkno, namestila kolesarsko stojalo, servisni stebriček, uredila počivališče z mizo in klopjo, ter prevzela devet gorskih električnih koles in eno tandem električno kolo, namenjeno izboljšanju ponudbe kolesarsko - turističnih destinacij. Z vključitvijo v projekt je Cerkljanska postala del obsežnejše Gorenjske kolesarske mreže. Sistem za izposojo e - koles bo Občina Cerkno vzpostavila skupaj z LTO Laufar Cerkno.

Delavnica varne vožnje z e - kolesi za STAREJŠE in ostale občane v sodelovanju z LTO Laufar Cerkno:

- pred Hotelom Cerkno, v soboto 25. julija med 8. in 18. uro.

- vsaka polna ura vodena vožnja z e - kolesi.

- predhodne prijave zbirajo na alenka.pisljar@icra.si , 05 93 40 390.

ZAINTERESIRANI SE LAHKO UDELEŽITE TE DELAVNICE TUDI BREZ PREDHODNIH PRIJAV. Pridite pred hotel in se oglasite pri organizatorju.

V A B L J E N I !

LETOVANJE 2020

 Dodana: 2020-06-23

TERME TOPOLŠICA

HOTEL VESNA

Termin: 23. do 30. september 2020

 

Spoštovani upokojenci in upokojenke, člani Društva upokojencev Cerkno!

Letošnje LETOVANJE bo malce drugačno. Septembra se ne bomo odpravili na letovanje v BIOGRAD, kot smo načrtovali, temveč v TERME TOPLŠICA. Tu nam bo omogočeno  porabiti turistični bon. V HOTELU VESNA s tremi zvezdicami, bomo nameščeni sedem dni, od 23. do 30. septembra, v dvoposteljnih sobah s polnim penzionom.

Vse ostale informacije dobite ob vpisu, ki se prične v sredo, 24. junija med 9. in 11. uro v prostorih Društva upokojencev Cerkno. Število udeležencev ni omejeno.

Ta dan smo dosegljivi tudi na telefon: 05 37 75 171

Lepo vabljeni!

Likovna razstava v CERKLJANSKEM MUZEJU

 Dodana: 2020-06-16

Pozdravljeni prijatelji kulture!

Ena najaktivnejših sekcij v Društvu upokojencev Cerkno je LIKOVNA SEKCIJA. Trenutno so njihove slike razstavljene v prostorih DU, za petek, 19. junija 2020 ob 18. uri, pa pripravljamo otvoritev razstave v CERKLJANSKEM MUZEJU. Razstavljena bodo likovna dela dolgoletne članice društva in pobudnice za ustanovitev likovne sekcije pri DU Cerkno, žal že pokojne LIDIJE LIČAR. Razstava, ki jo organiziramo v sodelovanju s CERKLJANSKIM MUZEJEM, je namenjena spominu naši dragi članici Lidiji. Razstava bo odprta do 19. julija 2020.

V kulturnem programu bodo sodelovale tudi članice Ženskega pevskega zbora CERKLANKE, katerega članica je bila tudi LIDIJA LIČAR.

LEPO VABLJENI V PETEK, 19. JUNIJA 2020 OB 18. URI V CERKLJANSKI MUZEJ!

 

 

 

Spoštovani člani in članice Društva upokojencev

 Dodana: 2020-05-12

V ponedeljek, 11. maja 2020 smo se sestali člani Upravnega odbora društva, da vas preko spletne strani, lokalnega radia in facebooka, nagovorimo in seznanimo z nadaljnjimi aktivnostmi Društva upokojencev Cerkno.

Ko smo 8. marca letos odpovedali redni letni občni zbor, si še nismo predstavljali, kaj nas pravzaprav čaka. Danes ugotavljamo, da smo naredili prav. Cerkno je med tistimi kraji v Sloveniji, ki nas CORONA VIRUS skoraj ni dosegel. In če hočemo, da  tako ostane, moramo biti še naprej zelo previdni.

Plan dela, ki smo ga nameravali predstaviti na občnem zboru, vsebuje številne aktivnosti, ki so pogoj, da ostane društvo še naprej vitalno, se razvija in ohranja v splošno zadovoljstvo in potrebe naših članov ter postaja privlačno in zanimivo tudi za nove člane.

Ker naše delo temelji na druženju, na aktivnostih, ki se jih skupinsko udeležuje veliko naših članov, nas je vse splošna  situacija v kateri smo se znašli, začasno ustavila.

Vendar res samo začasno. Izleti, telesna vadba, pohodi, dejavnost pevskega zbora, delavnice ročnih del, predavanja, razstave, vse to bo počakalo, da krizni časi minejo. Skupina prostovoljk in prostovoljcev pri projektu STAREJŠI ZA STAREJŠE ne miruje, temveč aktivno spremlja situacijo v svojih okoljih. Deset članic DU je v tem času aktivno pristopilo k izdelavi zaščitnih mask za Občino Cerkno, ki so bile razdeljene našim občanom.

Tudi klubski bife do nadaljnjega ostaja zaprt. Odločili pa smo se, da ponovno uvedemo uradne ure ob sredah, med 9. in 11. uro v prostorih DU, kjer bomo na razpolago tistim, ki še želijo plačati članarino, dvigniti akontacijo, plačano za izlet v Italijo ali za kakršnekoli informacije namenjene upokojencem.

V času uradnih ur je na voljo seveda tudi telefon s številko: 05 37 75 171

Spoštovani člani in članice Društva upokojencev Cerkno, še naprej ostanite zdravi, upoštevajte ukrepa za zajezitev epidemije, hodite v naravo in v svoje vrtove, druženje pa prihranite za kasnejše čase, ko bomo premagali to neprijetno krizo.

O spremembah in novostih v našem društvu pa vas bomo sproti obveščali preko običajnih sredstev obveščanja.

Lepo vas pozdravljam, vaša predsednica, Zdenka Verbič Makuc.

 

8. 3. 2020 Občni zbor - ODPOVEDAN oz. PRELOŽEN

 Dodana: 2020-03-04

Skladno s 25. členom Statuta društva in sklepom Upravnega odbora, vas vabimo na redni občni zbor članov Društva upokojencev Cerkno, ki bo

v nedeljo, 8. marca 202 ob 15. uri v restavraciji Hotela Cerkno

Dnevni red:

 1. Pozdravni nagovor
 2. Izvolitev organov zbora: delovno predsedstvo, verifikacijska komisija, zapisnikar in dva overovatelja
 3. Poročila:
 • Poročilo predsednika društva, poročila sekcij
 • Finančno poročilo
 • Poročilo nadzornega odbora
 1. Poročilo verifikacijske komisije
 2. Razprava na poročila in potrditev poročil
 3. Pozdravni nagovori gostov
 4. Plan dela za leto 2020, dopolnitve, razprava in sprejem plana
 5. Zaključek občnega zbora

 

Po končanem uradnem delu, bo ob glasbi, hrani in pijači, družabno srečanje v restavraciji hotela.

 

                                                                                              Predsednica:

                                                                                              Zdenka Verbič Makuc