Dopustovanje v Topolšici

 Dodana: 2020-10-23

 

Na pot se po navadi odpravim z mešanimi občutki, tako tudi tokrat, ko smo odhajali cerkljanski upokojenci na enotedenski dopust v terme Topolšica. Pot ni bila dolga, popestrena je bila z jutranjo kavico na enem izmed postajališč ob avtocesti.

Prispeli smo v Velenje in se ustavili ob velenjskem jezeru, ki je nastalo zaradi posledic zemeljskih udorov ob izkopu premoga. Ob jezeru je nastalo, oziroma še nastaja prijetno rekreativno središče. V bližini so bili že vidni »dimniki« šoštanjske termoelektrarne, ki kar naprej puhajo v zrak paro, pa tudi še kaj drugega. Sledila je nastanitev v hotelu v Topolšici. Kako smo preživeli teden? Z eno besedo, lepo.

Čas smo porabili koristno. Dopoldne smo zapolnili s krajšimi pohodi v bližini toplic, tudi z ogledom Šoštanja, kjer je bil rojen Karel Destovnik-Kajuh. Svoje mlado življenje je daroval za svobodo nedaleč stran, v Belih vodah. Vodič Venč nas je peljal do spominske sobe v Topolšici,  kjer je bila podpisana kapitulacija Nemčije v 2. svetovni vojni, naslednji dan pa smo si ogledali vzorno obnovljeno baročno cerkev sv. Jakoba. Odšli smo tudi na veliko kmetijo v bližini, kjer imajo na prodaj mlečne izdelke.

Veliko veselega razpoloženja smo doživeli tudi ob družabni igri »balinčkanja«. Podelitev nagrad, ki smo jih skupno konzumirali,  je pospremil naš harmonikaš Janko. Ob spremljavi harmonike smo lažje ubrano zapeli.

No seveda tudi kopali smo se v bazenu, ki pa je včasih postal tudi debatni klub, kjer znanci postajajo prijetni sogovorniki ob pripovedovanju življenjskih izkušenj in pogledov na tekoče dogodke.

Prišel je čas odhoda. Na poti proti domu smo se ustavili še v Polzeli, kjer smo si ogledali zunanjost obnovljenega gradu in seveda na Trojanah, kjer smo se posladkali s krofi.

Teden  je hitro minil, domov smo se vrnili z lepimi spomini in zadoščenju ob odkritju še enega koščka naše lepe domovine.

Zapisala Slavka    

 

 

Pohod z Erminom 8. 10. 2020

 Dodana: 2020-10-08

 

Pohodniki                                                                                                           zaklad

 

umetnik na delu                                                                                         sonce si utira pot skozi meglo

 

Na pohodu smo se imeli lepo. Megla se je dvignila in nastal je čudovit dan. Izkoristili smo ga v popolnosti. Naužili smo se čistega zraka, se pogovarjali. Na poti so nas domačini prijazno postregli z dobrotami. Pa še "zaklad" smo videli.

Razstava POTEZE BESEDE

 Dodana: 2020-10-05

 

POHODNIŠTVO

 Dodana: 2020-10-05

Vabilo na pohod z Erminom.

Zaradi slabega vremena je bil sobotni pohod odpovedan.

ZA ČETRTEK, 8. OKTOBRA 2020 je napovedano lepo vreme. Iz Cerknega, izpred trafike, se boste odpravili ob 8. uri. Pot bo vodila v Zakriž, Ravne, čez Klavžarjevo ravan in skozi Čelo nazaj v Cerkno.

Primerna obutev, pohodne palice in hrana in pijača iz nahrbtnika, so pogoj za dobro počutje na pohodu.

Prijavite se na telefon 041 449 362 do srede, 7. oktobra, ERMINU OBLAK, ki bo pohod tudi vodil.

POHODNIŠTVO

 Dodana: 2020-09-23

Vabilo na pohod z Erminom.

Vsi občutimo, da je letošnje leto drugačno, polno prilagajanja. Tako so spomladi odpadli vsi načrtovani pohodi.Če nam bo zdravstvena situacija jeseni bolj naklonjena, bomo izvedli nekaj pohodov po bližnji okolici Cerkljanske.

V A B L J E N I  na prvi pohod v soboto, 2.oktobra 2020 ob 8. uri izpred trafike v Cerknem.

Šli bomo skozi Čelo v Ravne in čez Klavžarjevo ravan v Zakriž in nazaj v Cerkno.

Zaželjena je primerna obutev, pohodne palice in obilo dobre volje, saj je pohod v prvi vrsti namenjen druženju. Hrana in pijača sta iz nahrbtnika.

Prijavite se na telefon 041 449 362 do petka, 2.10.2020, ERMINU OBLAK, ki bo pohod tudi vodil.

V SLUČAJU SLABEGA VREMENA BO PREHOD PRESTAVLJEN.